14 nov 2015 15:29

14 nov 2015 19:23

De Jongh: "Klart man känner en viss oro"

FOTBOLL: Champions League

Terrorattackerna i Paris har skakat om en hel värld.
På onsdag är det tänkt att Kif Örebro, med Michelle de Jongh i laget, ska dit för att spela åttondelsfinal i Champions League.

Attackerna i den franska huvudstaden krävde minst 128 människoliv. Förutom konserthuset Bataclan var ett av målen för terroristerna fotbollstadion Stade de France, där Frankrike och Tyskland spelade en vänskaplandskamp.

– Vi har pratat mycket om det med varandra i laget. Det är en väldigt känslig situation. Och det tar såklart ännu hårdare på en när man ska till Paris nästa vecka om det nu blir någon match, säger de Jongh.

Örebros motståndare, Paris Saint Germain, spelar dock inte sina hemmamatcher på Stade de France utan håller till på Parc des Princes.

På lördagen var det ännu oklart om onsdagens match ska spelas som planerat. Örebros eventansvarige Viktor Svenssons berättade om läget för SVT Sport på fredagen.

– Som det ser ut just ju vet jag inte om vi kommer att resa till Paris. Det är jag som bokat biljetterna, men det är hemska saker som inträffat i kväll. Vi ska ha ett möte om resan och matchen och vi måste självklart också ha en dialog med PSG. Jag måste kontakta vår ordförande också.

Informationen som Michelle de Jongh fått är att bollen ligger hos det europeiska fotbollförbundet UEFA.

– UEFA ska ta beslut om det blir match. Vi får respektera det beslutet och om vi åker ner måste vi göra det bästa av situationen. Det gäller att försöka tänka bort allt det hemska när det är match. Men självklart skänker man en tanke på alla drabbade.

Känner du ingen oro på det personliga planet?

– Det är klart man känner en viss oro. Men om de väljer att skicka dit oss så tror jag att de har fixat med säkerheten. De skulle aldrig låta oss åka om det inte var säkert.

Det första mötet mellan Kif Örebro och PSG spelades i veckan och slutade 1–1.

Attackerna i den franska huvudstaden krävde minst 128 människoliv. Förutom konserthuset Bataclan var ett av målen för terroristerna fotbollstadion Stade de France, där Frankrike och Tyskland spelade en vänskaplandskamp.

– Vi har pratat mycket om det med varandra i laget. Det är en väldigt känslig situation. Och det tar såklart ännu hårdare på en när man ska till Paris nästa vecka om det nu blir någon match, säger de Jongh.

Örebros motståndare, Paris Saint Germain, spelar dock inte sina hemmamatcher på Stade de France utan håller till på Parc des Princes.

På lördagen var det ännu oklart om onsdagens match ska spelas som planerat. Örebros eventansvarige Viktor Svenssons berättade om läget för SVT Sport på fredagen.

– Som det ser ut just ju vet jag inte om vi kommer att resa till Paris. Det är jag som bokat biljetterna, men det är hemska saker som inträffat i kväll. Vi ska ha ett möte om resan och matchen och vi måste självklart också ha en dialog med PSG. Jag måste kontakta vår ordförande också.

Informationen som Michelle de Jongh fått är att bollen ligger hos det europeiska fotbollförbundet UEFA.

– UEFA ska ta beslut om det blir match. Vi får respektera det beslutet och om vi åker ner måste vi göra det bästa av situationen. Det gäller att försöka tänka bort allt det hemska när det är match. Men självklart skänker man en tanke på alla drabbade.

Känner du ingen oro på det personliga planet?

– Det är klart man känner en viss oro. Men om de väljer att skicka dit oss så tror jag att de har fixat med säkerheten. De skulle aldrig låta oss åka om det inte var säkert.

Det första mötet mellan Kif Örebro och PSG spelades i veckan och slutade 1–1.