02 nov 2015 16:30

02 nov 2015 16:31

Wennlund utvisad när Sverige föll

ISHOCKEY

Sverige föll i den inledande matchen av ”World Under-17 Hockey Challenge” i Kanada. Premiärmotståndaren Ryssland visade sig vara alldeles för tuff trots att Sverige gjorde första målet i både första och andra perioden. Men ryssarna vann faktiskt alla tre perioder, 2–1, 2–1, 1–0. För Mariestadsfostrade Max Wennlund blev det en besvikelse i dubbel bemärkelse. Fjorton minuter in i den första perioden åkte han nämligen på en grov utvisning för tackling mot huvudet. Wennlund avtjänade tio minuter i utvisningsbåset. Sveriges mål gjordes av Erik Brännström och Timothy Liljegren. I nästa match väntar ett av Kanadas lag.

Sverige föll i den inledande matchen av ”World Under-17 Hockey Challenge” i Kanada. Premiärmotståndaren Ryssland visade sig vara alldeles för tuff trots att Sverige gjorde första målet i både första och andra perioden. Men ryssarna vann faktiskt alla tre perioder, 2–1, 2–1, 1–0. För Mariestadsfostrade Max Wennlund blev det en besvikelse i dubbel bemärkelse. Fjorton minuter in i den första perioden åkte han nämligen på en grov utvisning för tackling mot huvudet. Wennlund avtjänade tio minuter i utvisningsbåset. Sveriges mål gjordes av Erik Brännström och Timothy Liljegren. I nästa match väntar ett av Kanadas lag.