15 okt 2015 14:04

15 okt 2015 14:10

Segrar för Maifare

LÖPNING: Mössebergslunken

Det blev tre förstaplatser för Mariestads AIF i långloppscupen. Det var Åsa Blom, K35, Per Carlsson, M45 och Sven-Gunnar Holmén i M65.

Sista deltävlingen i Furhoffs långloppscup var Mössebergslunken med IK Wilske som arrangör. Vädret var perfekt för långlöpning. Banan var relativt lätt men det fanns ett par rejäla stigningar. Löparna sprang fem eller tio kilometer beroende på åldersklassen. Maifs Per Carlsson segrade överlägset i M45 och även lagkamraten Sven-Gunnar Holmén var en bra bit före tvåan i M65. Trea var Sven-Inge Jansson och fyra Bosse Johansson, alltså Maif för hela slanten. Maifs Lasse Björnfot fick se sig slagen av Pär Klevestedt, Friskis & Svettis Trollhättan, och detta blev helt avgörande i cupen. Klevestedt passerade Björnfot med en enda poäng, 215 mot 214.

Yvonne Holmén blev trea i K65. SOK Undens Göran Linnarsson har haft besvär med inflammation i vänster knä och har bara kunnat delta en gång i cupen. Men på Mösseberg kunde Linnarsson ta sig runt i motionsklassens fem kilometer. Sven Johansson, Hova, blev tjugofemma i motionsklassens halvmil.

Tre segrar

I långloppscupen blev det förstaplatser för Maifarna Åsa Blom i K35, Per Carlsson i M45 och Sven-Gunnar-Holmén i M65 där det blev dubbelt upp för Maif eftersom Sven-Inge Jansson blev tvåa. Sven-Gunnar Holmén segrade i tretton av de sexton tävlingar han deltog i och Per Carlsson segrade i elva av femton. SOK Undens Martin Grudemo blev fyra i M65 och Maifarna Bosse Johansson femma, Lennart ”Klassikern” Johansson åtta och Jan-Ove Andersson nia. Det blev dubbelt upp för Maif även i M45, Wolfgang Malik blev tvåa. Karina Malik blev trea i K50. Tvåa blev Maifs Yvonne Holmén i K65 och SOK Undens Margareta Grudemo blev trea. För Maifs Morgan Holmberg blev det plats tjugotre i M40 och plats femton blev det för Maifaren Mats Blom i M45. Här blev det plats 36 för Jonas Karlsson, SOK Unden, och klubbkompisen Mikael Andersson blev tjugoetta i M50. Bättre upp blev det för Maifs Martin Gustafsson, tvåa i klassen, och klubbkompisen Ulf Andersson fick plats tjugotre.

Avslutning i Trollhättan

Göran Linnarsson, SOK Unden som endast kunde delta i en deltävling blev tjugotrea i M55. I samma klass blev Tord Trolin, Maif, nummer nitton. En annan Göran i SOK Unden med efternamnet Wahlström blev åtta i M70, platsen före Maifs Sture Axén. Cupavslutning blir utanför Trollhättan den 14 november.

Sista deltävlingen i Furhoffs långloppscup var Mössebergslunken med IK Wilske som arrangör. Vädret var perfekt för långlöpning. Banan var relativt lätt men det fanns ett par rejäla stigningar. Löparna sprang fem eller tio kilometer beroende på åldersklassen. Maifs Per Carlsson segrade överlägset i M45 och även lagkamraten Sven-Gunnar Holmén var en bra bit före tvåan i M65. Trea var Sven-Inge Jansson och fyra Bosse Johansson, alltså Maif för hela slanten. Maifs Lasse Björnfot fick se sig slagen av Pär Klevestedt, Friskis & Svettis Trollhättan, och detta blev helt avgörande i cupen. Klevestedt passerade Björnfot med en enda poäng, 215 mot 214.

Yvonne Holmén blev trea i K65. SOK Undens Göran Linnarsson har haft besvär med inflammation i vänster knä och har bara kunnat delta en gång i cupen. Men på Mösseberg kunde Linnarsson ta sig runt i motionsklassens fem kilometer. Sven Johansson, Hova, blev tjugofemma i motionsklassens halvmil.

Tre segrar

I långloppscupen blev det förstaplatser för Maifarna Åsa Blom i K35, Per Carlsson i M45 och Sven-Gunnar-Holmén i M65 där det blev dubbelt upp för Maif eftersom Sven-Inge Jansson blev tvåa. Sven-Gunnar Holmén segrade i tretton av de sexton tävlingar han deltog i och Per Carlsson segrade i elva av femton. SOK Undens Martin Grudemo blev fyra i M65 och Maifarna Bosse Johansson femma, Lennart ”Klassikern” Johansson åtta och Jan-Ove Andersson nia. Det blev dubbelt upp för Maif även i M45, Wolfgang Malik blev tvåa. Karina Malik blev trea i K50. Tvåa blev Maifs Yvonne Holmén i K65 och SOK Undens Margareta Grudemo blev trea. För Maifs Morgan Holmberg blev det plats tjugotre i M40 och plats femton blev det för Maifaren Mats Blom i M45. Här blev det plats 36 för Jonas Karlsson, SOK Unden, och klubbkompisen Mikael Andersson blev tjugoetta i M50. Bättre upp blev det för Maifs Martin Gustafsson, tvåa i klassen, och klubbkompisen Ulf Andersson fick plats tjugotre.

Avslutning i Trollhättan

Göran Linnarsson, SOK Unden som endast kunde delta i en deltävling blev tjugotrea i M55. I samma klass blev Tord Trolin, Maif, nummer nitton. En annan Göran i SOK Unden med efternamnet Wahlström blev åtta i M70, platsen före Maifs Sture Axén. Cupavslutning blir utanför Trollhättan den 14 november.