15 okt 2015 17:38

15 okt 2015 17:39

Magnusson avslutade på topp

MARATHON: Militära-VM

Säsongen 2015 har förstörts av skador och sjukdomar.

Men Andreas Magnusson, Mariestads AIF, fick i alla fall avsluta på topp.

Marathontiden på 2.34,57 vid militära-VM i Sydkorea är riktigt stark.

I nästan två veckors tid har maifaren Andreas Magnusson varit i Mungyeong, Sydkorea, för att delta i militära-VM. Tävlingen som officiellt heter Military World Games kan liknas mer vid ett OS än ett VM. Militärer från 117 länder deltar i flera olika grenar.

Blev utan vatten

För Andreas var det marathon som gällde. Och efter en tung säsong fick han det äntligen att släppa när det gällde som mest, trots oväntade hinder på vägen.

– Vi i det svenska laget fick inte vår vätska under loppet. Alla andra länder hade sin vätska fint uppmärkt, men vår saknades. Arrangörerna hade helt missat oss, och vi har fortfarande inte fått någon förklaring på varför. Det gjorde att krafterna tog slut lite tidigare i slutet av loppet.

Trots det blev det fina 2.34,57 på en svårsprungen bana.

– Det flöt på bra och var det bästa loppet för i år. Skönt att man kom i gång till årets viktigaste lopp.

Svårt motstånd

Tiden räckte till en 35:e plats, en ganska väntad placering.

– Vi tävlar inte riktigt på samma villkor. Löparna från vissa länder är elitlöpare till skillnad från oss som jobbar heltid. Ett par länder har militärer som är anställda vid ”idrottsplutoner”. De gör ingenting annat än att åka runt på tävlingar och träningsläger. Bahrain hade till exempel köpt in kenyaner som inte platsar i Kenya.

På grund av återbud fick Sverige inte ihop deltagare till någon lagtävling i marathon vare sig på herr- eller damsidan. Men lagkänslan fanns där ändå.

– Det är fantastisk kul när man åker i väg så här. Man kan åka i väg och titta på andra grenar och heja på de som tävlar där, säger Magnusson som därmed noterades för sitt andra militära-VM eftersom han 2011 deltog i Rio de Janeiro.

Vilar knäet

Upplevelsen i Sydkorea markerar slutet för årets säsong.

– Jag har bestämt att säsongen är slut. Knäet är inte riktigt helt än och nu låter jag det vila till vinterträningen börjar. Det blir åtminstone ett par veckor som jag tar det lugnt.

I nästan två veckors tid har maifaren Andreas Magnusson varit i Mungyeong, Sydkorea, för att delta i militära-VM. Tävlingen som officiellt heter Military World Games kan liknas mer vid ett OS än ett VM. Militärer från 117 länder deltar i flera olika grenar.

Blev utan vatten

För Andreas var det marathon som gällde. Och efter en tung säsong fick han det äntligen att släppa när det gällde som mest, trots oväntade hinder på vägen.

– Vi i det svenska laget fick inte vår vätska under loppet. Alla andra länder hade sin vätska fint uppmärkt, men vår saknades. Arrangörerna hade helt missat oss, och vi har fortfarande inte fått någon förklaring på varför. Det gjorde att krafterna tog slut lite tidigare i slutet av loppet.

Trots det blev det fina 2.34,57 på en svårsprungen bana.

– Det flöt på bra och var det bästa loppet för i år. Skönt att man kom i gång till årets viktigaste lopp.

Svårt motstånd

Tiden räckte till en 35:e plats, en ganska väntad placering.

– Vi tävlar inte riktigt på samma villkor. Löparna från vissa länder är elitlöpare till skillnad från oss som jobbar heltid. Ett par länder har militärer som är anställda vid ”idrottsplutoner”. De gör ingenting annat än att åka runt på tävlingar och träningsläger. Bahrain hade till exempel köpt in kenyaner som inte platsar i Kenya.

På grund av återbud fick Sverige inte ihop deltagare till någon lagtävling i marathon vare sig på herr- eller damsidan. Men lagkänslan fanns där ändå.

– Det är fantastisk kul när man åker i väg så här. Man kan åka i väg och titta på andra grenar och heja på de som tävlar där, säger Magnusson som därmed noterades för sitt andra militära-VM eftersom han 2011 deltog i Rio de Janeiro.

Vilar knäet

Upplevelsen i Sydkorea markerar slutet för årets säsong.

– Jag har bestämt att säsongen är slut. Knäet är inte riktigt helt än och nu låter jag det vila till vinterträningen börjar. Det blir åtminstone ett par veckor som jag tar det lugnt.