13 okt 2015 20:31

13 okt 2015 20:31

Succé för Mariestads KK

KONSTÅKNING: Uddevallapokalen

Under helgens tävlingar i Uddevalla fick två Mariestadstjejer kliva överst upp på pallen. Saga Holmberg säsongsdebuterade med bravur i en ny klass, Ungdom A15. Saga presterade ett i stort sett felfritt kortprogram med personbästa. I fria programmet blev det också personbästa vilket gav henne 70,24 poäng totalt och segern med dryga två poäng. Det var första gången som Saga kom över 70 poäng. Olivia Modig var inte sämre utan följde upp förra tävlingens seger med att återigen få kliva överst upp på prispallen i klassen Ungdom A13, denna gång med det nya personbästat 63,44 poäng. I klassen Junior A kom Ellen Andersson på 15:e plats bland de 28 åkarna med 65,66 poäng. Nu återstår att se om dessa resultat gör att Olivia och Saga kan komma med som ”utmanare” i Mariestads egen elitserietävling Oxen Elitcup som går av stapeln 28-29 november. Till den tävlingen är, som redan nämnts i tidningen, Ofelia Eilertz och Ellen Salomonsson klara sedan tidigare.

Under helgens tävlingar i Uddevalla fick två Mariestadstjejer kliva överst upp på pallen. Saga Holmberg säsongsdebuterade med bravur i en ny klass, Ungdom A15. Saga presterade ett i stort sett felfritt kortprogram med personbästa. I fria programmet blev det också personbästa vilket gav henne 70,24 poäng totalt och segern med dryga två poäng. Det var första gången som Saga kom över 70 poäng. Olivia Modig var inte sämre utan följde upp förra tävlingens seger med att återigen få kliva överst upp på prispallen i klassen Ungdom A13, denna gång med det nya personbästat 63,44 poäng. I klassen Junior A kom Ellen Andersson på 15:e plats bland de 28 åkarna med 65,66 poäng. Nu återstår att se om dessa resultat gör att Olivia och Saga kan komma med som ”utmanare” i Mariestads egen elitserietävling Oxen Elitcup som går av stapeln 28-29 november. Till den tävlingen är, som redan nämnts i tidningen, Ofelia Eilertz och Ellen Salomonsson klara sedan tidigare.