06 okt 2015 16:40

06 okt 2015 16:43

Lidköping årets idrottskommun

UTMÄRKELSE

Lidköpings kommun har blivit utsedd till Årets främsta elitidrottskommun i Sverige.

Branschtidningen Sport och affärer utser och rankar sedan tio år tillbaka Sveriges bästa idrottskommuner. Lidköping har under det senaste året haft stora framgångar inom bland annat kanot, ridsport, brottning, tennis, trampolin, motorsport och pistolskytte. Dessutom prisas kommunen för framgångar på seniorernas friidrotts-SM samtidigt som bandyn med Villa Lidköping är fortsatt stark. På damsidan har Lidköpings FK tagit sig upp på elitnivå.

År 2014 var det Malmö som vann rankingen före Göteborg och Umeå. I år hamnade Falun på andraplats och Falkenberg var trea.

Lidköpings kommun har blivit utsedd till Årets främsta elitidrottskommun i Sverige.

Branschtidningen Sport och affärer utser och rankar sedan tio år tillbaka Sveriges bästa idrottskommuner. Lidköping har under det senaste året haft stora framgångar inom bland annat kanot, ridsport, brottning, tennis, trampolin, motorsport och pistolskytte. Dessutom prisas kommunen för framgångar på seniorernas friidrotts-SM samtidigt som bandyn med Villa Lidköping är fortsatt stark. På damsidan har Lidköpings FK tagit sig upp på elitnivå.

År 2014 var det Malmö som vann rankingen före Göteborg och Umeå. I år hamnade Falun på andraplats och Falkenberg var trea.