29 sep 2015 10:00

29 sep 2015 10:01

Repris på vinnarpar i boule

BOULE: Korpens cupfinal avgjord

Håkan Zanderau och Peter Apell vann Mariestadskorpens avslutande cup.

Cupfinaler avgjordes i söndags och totalt hade 16 lag anmält sig till 2015 års cupspel, som avgjordes under augusti och september.

Tävlingen spelades som vanligt genom att först kvalificera sig till själva cupspelet i ett gruppspel med fyra lag i varje grupp. De två bäst placerade lagen i varje grupp gick vidare till ett A-cupslutspel och övriga lag till ett B-cupslutspel. Båda slutspelen avgjordes så småningom i direkt avgörande finaler på hamnområdets bouleplaner.

Finalmatcherna var mycket välspelade och spännande. Nya Swedanes, som vann med 2–0 över lag JOGHA, hade ett stort övertag i första set. De höll på att tappa detta, men kom tillbaka och vann med 13–11. Andra set vanns stort med 13–6.

Detta var andra inteckningen i rad för Nya Swedanes på Korpens ständiga vandringspris. I laget ingick Håkan Zanderau och Peter Apell.

I B-klassen vann Snäppet med 2–1 över PRO Ullervad 1.

Korpens Boulespel gör nu vinteruppehåll och startar upp i början av maj månad nästa år.

Cupfinaler avgjordes i söndags och totalt hade 16 lag anmält sig till 2015 års cupspel, som avgjordes under augusti och september.

Tävlingen spelades som vanligt genom att först kvalificera sig till själva cupspelet i ett gruppspel med fyra lag i varje grupp. De två bäst placerade lagen i varje grupp gick vidare till ett A-cupslutspel och övriga lag till ett B-cupslutspel. Båda slutspelen avgjordes så småningom i direkt avgörande finaler på hamnområdets bouleplaner.

Finalmatcherna var mycket välspelade och spännande. Nya Swedanes, som vann med 2–0 över lag JOGHA, hade ett stort övertag i första set. De höll på att tappa detta, men kom tillbaka och vann med 13–11. Andra set vanns stort med 13–6.

Detta var andra inteckningen i rad för Nya Swedanes på Korpens ständiga vandringspris. I laget ingick Håkan Zanderau och Peter Apell.

I B-klassen vann Snäppet med 2–1 över PRO Ullervad 1.

Korpens Boulespel gör nu vinteruppehåll och startar upp i början av maj månad nästa år.