29 sep 2015 06:00

29 sep 2015 06:00

Årets första sportpanel

De här frågorna fick sportpanelen besvara höstens premiäromgång. Det blev mycket, eller ja, endast fotboll, men det verkar inte vara något problem för duon Holm/Nieminen.

Fråga 1)

MBK ramlade ur femman i lördagens omgång och Bois har det tufft i damernas division ett. Samtidigt kan IFK Mariestad nå avancemang. Vilka serier tror du Bois och IFK spelar i 2016?

 

Krister Holm:

När jag läste att Magnus Flodin tänker sluta som tränare i Bois för att det skulle ge laget energi så blev jag mycket fundersam. Är han en energitjuv på något vis? Därför var jag tveksam om de skulle fixa det, men nu vann de mot Sil och har avsågade Töreboda i sista så jag tror de klarar det. För Skövde kniper poäng mot Stenungsund, annars får Fröjd skäll av mig!

Jag ser också ljust på IFK:s framtid. De har spelat bra på slutet och har avgörandet i egna händer, seger i sista mot Tidaholm och det är klart. Och missar de mot all förmodan direktplatsen så fixar de kvalspelet galant!

 

Marjo Nieminen: IFK har allt i sina egna händer och kommer att spela division 3 nästa säsong. Viktigt att grabbarna njuter av situationen och ser möjligheterna istället för att skapa en inre press och därav fallera. Tror på de 100 procent.

Mitt kära Bois som jag stöttar i ur och skur kommer att spela i division 1. Hade gärna sett att mer publik tagit sig till Lekevi för att stötta tjejerna under säsongen, Mariestadsborna bör vara mer stolta över laget som spelar så pass högt upp som de gör. Jag bjuder personligen på skumpan om allt går som jag siat. Tina, Madde har mitt nummer!

 

Johanna Drath: Som det ser ut inför sista omgången så är det ju väldigt mycket som ska till om inte IFK till och med går vidare utan kval genom sin placering som bästa tvåa. Skulle nog våga tippa en slant på att IFK kan fira avancemanget redan på lördagskväll.

För Bois är det inte lika självklart, men för Vadsbofotbollen och för föreningen så hoppas jag att det finns ett damlag i division ett nästa år. Dessutom finns det all anledning att förvänta sig ett riktigt hett derby när både nytt kontrakt och prestige står på spel.

 

 

Fråga 2)

26:e omgången av herrarnas allsvenska spelas i dagarna. Frågan är vem tar hem guldet?

 

Krister Holm:

Jag håller på Änglarna men fram till söndagens matcher så trodde jag på AIK. Nu föll de mot Hammarby och det var något jag inte tror de har råd med. Norrköping är inne i ett sanslöst flow just nu men har två riktigt svåra matcher kvar i Elfsborg och Malmö, båda på bortaplan och jag tror att de förlorar i alla fall en av dom. Då är det upp till Göteborg att förlora max en av de sista fem (de har en match mindre spelad) då man har bäst målskillnad. Sundsvall, Halmstad och Kalmar hemma ska man bara vinna, sedan är det Djurgården och AIK borta. Jag tror man nyper i alla fall en av dom och tar SM-guld.

 

Marjo Nieminen: Det är svårtippat om man tittar på vilka som möter vilka i de sista omgångarna. AIK, Norrköping eller Gbg? Kanske Malmö? Men jag måste tro på att Gbg kommer att ta hem detta, det är ju ändå mitt lag. Hemma kommer det sjungas och segerbankett hållas. Tittar man på spelschemat så måste jag även ta ledigt från jobbet. Tufft att vara i toppen.

Dock så är jag oerhört imponerad över Norrköping, det var väl ändå ingen som trodde att just de skulle tampas där uppe?? Älskar underdogs trots att hjärtat slår för andra.

 

Johanna Drath: Jag skulle kunna skriva långt och länge om varför Poseidon alltid ska skina, men eftersom den här rutan har sin begränsning så kan jag kort och gott konstatera att det finns inget annat lag som jag tror på än IFK Göteborg. Jag kan hålla med om att Norrköping imponerat med sin position i tabellen, men att guldet hör hemma i Göteborg är det inget snack om saken.

Att Hammarby dessutom kunde hjälpa till och göra AIK mindre hotande i söndagens Stockholmsderby gjorde i alla fall inte min helg sämre.

Fråga 1)

MBK ramlade ur femman i lördagens omgång och Bois har det tufft i damernas division ett. Samtidigt kan IFK Mariestad nå avancemang. Vilka serier tror du Bois och IFK spelar i 2016?

 

Krister Holm:

När jag läste att Magnus Flodin tänker sluta som tränare i Bois för att det skulle ge laget energi så blev jag mycket fundersam. Är han en energitjuv på något vis? Därför var jag tveksam om de skulle fixa det, men nu vann de mot Sil och har avsågade Töreboda i sista så jag tror de klarar det. För Skövde kniper poäng mot Stenungsund, annars får Fröjd skäll av mig!

Jag ser också ljust på IFK:s framtid. De har spelat bra på slutet och har avgörandet i egna händer, seger i sista mot Tidaholm och det är klart. Och missar de mot all förmodan direktplatsen så fixar de kvalspelet galant!

 

Marjo Nieminen: IFK har allt i sina egna händer och kommer att spela division 3 nästa säsong. Viktigt att grabbarna njuter av situationen och ser möjligheterna istället för att skapa en inre press och därav fallera. Tror på de 100 procent.

Mitt kära Bois som jag stöttar i ur och skur kommer att spela i division 1. Hade gärna sett att mer publik tagit sig till Lekevi för att stötta tjejerna under säsongen, Mariestadsborna bör vara mer stolta över laget som spelar så pass högt upp som de gör. Jag bjuder personligen på skumpan om allt går som jag siat. Tina, Madde har mitt nummer!

 

Johanna Drath: Som det ser ut inför sista omgången så är det ju väldigt mycket som ska till om inte IFK till och med går vidare utan kval genom sin placering som bästa tvåa. Skulle nog våga tippa en slant på att IFK kan fira avancemanget redan på lördagskväll.

För Bois är det inte lika självklart, men för Vadsbofotbollen och för föreningen så hoppas jag att det finns ett damlag i division ett nästa år. Dessutom finns det all anledning att förvänta sig ett riktigt hett derby när både nytt kontrakt och prestige står på spel.

 

 

Fråga 2)

26:e omgången av herrarnas allsvenska spelas i dagarna. Frågan är vem tar hem guldet?

 

Krister Holm:

Jag håller på Änglarna men fram till söndagens matcher så trodde jag på AIK. Nu föll de mot Hammarby och det var något jag inte tror de har råd med. Norrköping är inne i ett sanslöst flow just nu men har två riktigt svåra matcher kvar i Elfsborg och Malmö, båda på bortaplan och jag tror att de förlorar i alla fall en av dom. Då är det upp till Göteborg att förlora max en av de sista fem (de har en match mindre spelad) då man har bäst målskillnad. Sundsvall, Halmstad och Kalmar hemma ska man bara vinna, sedan är det Djurgården och AIK borta. Jag tror man nyper i alla fall en av dom och tar SM-guld.

 

Marjo Nieminen: Det är svårtippat om man tittar på vilka som möter vilka i de sista omgångarna. AIK, Norrköping eller Gbg? Kanske Malmö? Men jag måste tro på att Gbg kommer att ta hem detta, det är ju ändå mitt lag. Hemma kommer det sjungas och segerbankett hållas. Tittar man på spelschemat så måste jag även ta ledigt från jobbet. Tufft att vara i toppen.

Dock så är jag oerhört imponerad över Norrköping, det var väl ändå ingen som trodde att just de skulle tampas där uppe?? Älskar underdogs trots att hjärtat slår för andra.

 

Johanna Drath: Jag skulle kunna skriva långt och länge om varför Poseidon alltid ska skina, men eftersom den här rutan har sin begränsning så kan jag kort och gott konstatera att det finns inget annat lag som jag tror på än IFK Göteborg. Jag kan hålla med om att Norrköping imponerat med sin position i tabellen, men att guldet hör hemma i Göteborg är det inget snack om saken.

Att Hammarby dessutom kunde hjälpa till och göra AIK mindre hotande i söndagens Stockholmsderby gjorde i alla fall inte min helg sämre.