20 sep 2015 19:30

20 sep 2015 19:42

Vilken premiär, Dahlbom!

ISHOCKEY: Hockeyettan västra

Det slog gnistor kring Mariestad Bois andrafemma.
Så mycket att Borlänges försvar till slut stod i lågor.

– Jag har verkligen hittat glädjen, säger tvåmålsskytten Johan Dahlbom.

Han kom från ett Olofström som degraderades till division två och gjorde på 36 matcher tre mål och sju assist. Så kanske var det inte konstigt att 728 åskådare blev något tagna på sängen av Johan Dahlboms premiärmatch i Mariestad Bois-tröjan.

Den 21-årige värmlänningen svarade för två mål och blev därmed matchvinnare för sitt Mariestad mot Borlänge.

– Det var en skön start, säger Dahlbom.

Framspelaren Larsson

3.14 in i den tredje perioden höll sig forwarden framme och satte kyligt 4–2-målet som blev matchavgörande. Passning stod Philip Larsson för som därmed gjorde sin fjärde assist för matchen.

– Det var hur kul som helst att få spela. Jäkligt gôtt att få tre poäng med sig.

Att det skulle bli en speciell kväll för Mariestad Bois andrafemma märktes tidigt. För redan efter 58 sekunder kom ledningsmålet. Dahlbom höll sig framme vid en stökig situation framför Borlängemålet och stötte in 1–0.

”Bra kemi”

– Skön start att få göra mål efter första bytet. Vi har haft bra kemi i vår femma och det är riktigt kul att spela.

Borlänge lyckades i den andra perioden vända underläget till ledning, 2–1. Då svarade Bois med två sena mål – båda riktiga delikatesser. Först kvitterade Christian Hägg genom att dra in en backhand i krysset från nära håll. Knappt en minut senare spelade skottfintade Philip Larsson bort hela Katrinhallen. I stället drog han iväg en passning till Calvin Smith som vid bortre stolpen enkelt kunde pricka in 3–2-målet.

– Det var fruktansvärt skönt att få vinna, säger assistkungen Larsson.

Borlänge reducerade förvisso till 4–3 – men Bois kunde enkelt hålla undan och vinna.

– Det kändes som att vi hade kontroll på dem, menar Dahlbom.

Den tredje länken i kedjan, Lucas Larsson, visade också framfötterna vid flera tillfällen. Och med en pånyttfödd Dahlbom utgör firma Larssonx2/Dahlbom ett hot som kommer bli jobbigt för många motståndarlag framöver.

– Här i Mariestad har jag blivit väl omhändertagen och verkligen hittat glädjen med ishockeyn igen, säger Dahlbom.

Han kom från ett Olofström som degraderades till division två och gjorde på 36 matcher tre mål och sju assist. Så kanske var det inte konstigt att 728 åskådare blev något tagna på sängen av Johan Dahlboms premiärmatch i Mariestad Bois-tröjan.

Den 21-årige värmlänningen svarade för två mål och blev därmed matchvinnare för sitt Mariestad mot Borlänge.

– Det var en skön start, säger Dahlbom.

Framspelaren Larsson

3.14 in i den tredje perioden höll sig forwarden framme och satte kyligt 4–2-målet som blev matchavgörande. Passning stod Philip Larsson för som därmed gjorde sin fjärde assist för matchen.

– Det var hur kul som helst att få spela. Jäkligt gôtt att få tre poäng med sig.

Att det skulle bli en speciell kväll för Mariestad Bois andrafemma märktes tidigt. För redan efter 58 sekunder kom ledningsmålet. Dahlbom höll sig framme vid en stökig situation framför Borlängemålet och stötte in 1–0.

”Bra kemi”

– Skön start att få göra mål efter första bytet. Vi har haft bra kemi i vår femma och det är riktigt kul att spela.

Borlänge lyckades i den andra perioden vända underläget till ledning, 2–1. Då svarade Bois med två sena mål – båda riktiga delikatesser. Först kvitterade Christian Hägg genom att dra in en backhand i krysset från nära håll. Knappt en minut senare spelade skottfintade Philip Larsson bort hela Katrinhallen. I stället drog han iväg en passning till Calvin Smith som vid bortre stolpen enkelt kunde pricka in 3–2-målet.

– Det var fruktansvärt skönt att få vinna, säger assistkungen Larsson.

Borlänge reducerade förvisso till 4–3 – men Bois kunde enkelt hålla undan och vinna.

– Det kändes som att vi hade kontroll på dem, menar Dahlbom.

Den tredje länken i kedjan, Lucas Larsson, visade också framfötterna vid flera tillfällen. Och med en pånyttfödd Dahlbom utgör firma Larssonx2/Dahlbom ett hot som kommer bli jobbigt för många motståndarlag framöver.

– Här i Mariestad har jag blivit väl omhändertagen och verkligen hittat glädjen med ishockeyn igen, säger Dahlbom.