17 sep 2015 18:42

17 sep 2015 18:42

Jansson vann på hemmaplan

RIDSPORT: Hoppning

Det blev Hjo Hästsportklubb som vann lagklassen Göta Kanal-hoppet som anordnades av Töreboda HK och Sörgårdens Hästsportklubb.

Men även Eva Jansson var i topp.

Det blev alltså Hjo som vann lagklassen i omgång ett i Ponnyallsvenskan division två. Totalt bjöds det på 106 starter under helgen även om alla inte kom i mål. Töreboda hade inte med något eget lag i cupen – men det hindrade inte flera av hemmaryttarna från att tävla i de individuella klasserna.

THK:arna felfria

I clear round Lätt D, var samtliga startande från Töreboda Hästklubb felfria; Lovisa Agné med ridskoleponnyn Lovey Equus, Fanny Andersson med ridskoleponnyn Zabina, och Tyra Henningsson med privatägda Frapé.

I lätt D+, red Tovasine Öfverström och Kenzoo Nobel in en tredjeplats i kategori C. Tyra Henningsson och Frapé var även felfria i denna klass, men startade i avdelning B, så de låg utom tävlan, men förärades med en rosett.

Jansson i topp

Eva Jansson och hennes Västerbo Hurricane tog förstaplatsen i Klass två, 0,95 meter hoppning. Gunilla Simensen med Caddy RG och Stina Carlsson med Margie af Källstorp startade i samma klass, men 8 respektive 4 fel räckte inte ända fram till placering.

Gunilla Simensen startade även med Dick van Dyke och red två felfria rundor i 1,00 m Avd B samt 1,10 m Avd B. Karl-Magnus Svensson startade både Salem och Cicero i 1,10 m Avd A, men fick nöja sig med 4 fel i grundomgången med Salem och en felfri runda med Cicero, dock lite för långsam för att hamna på placering.

Det blev alltså Hjo som vann lagklassen i omgång ett i Ponnyallsvenskan division två. Totalt bjöds det på 106 starter under helgen även om alla inte kom i mål. Töreboda hade inte med något eget lag i cupen – men det hindrade inte flera av hemmaryttarna från att tävla i de individuella klasserna.

THK:arna felfria

I clear round Lätt D, var samtliga startande från Töreboda Hästklubb felfria; Lovisa Agné med ridskoleponnyn Lovey Equus, Fanny Andersson med ridskoleponnyn Zabina, och Tyra Henningsson med privatägda Frapé.

I lätt D+, red Tovasine Öfverström och Kenzoo Nobel in en tredjeplats i kategori C. Tyra Henningsson och Frapé var även felfria i denna klass, men startade i avdelning B, så de låg utom tävlan, men förärades med en rosett.

Jansson i topp

Eva Jansson och hennes Västerbo Hurricane tog förstaplatsen i Klass två, 0,95 meter hoppning. Gunilla Simensen med Caddy RG och Stina Carlsson med Margie af Källstorp startade i samma klass, men 8 respektive 4 fel räckte inte ända fram till placering.

Gunilla Simensen startade även med Dick van Dyke och red två felfria rundor i 1,00 m Avd B samt 1,10 m Avd B. Karl-Magnus Svensson startade både Salem och Cicero i 1,10 m Avd A, men fick nöja sig med 4 fel i grundomgången med Salem och en felfri runda med Cicero, dock lite för långsam för att hamna på placering.