15 sep 2015 16:17

15 sep 2015 16:17

Patrik etta i Italien

VATTENSKIDOR

Vid helgens tävling i norra Italien fick Patrik Öhman hoppen att stämma.

Efter två hopp på dryga 58 meter kunde Mariestadsbon ta hem segern i den internationella klassen.

– Min egen prestation kändes riktigt bra. Tyvärr gjorde vinden att det inte riktigt syns på pappret hur bra jag hoppade, men det känns så klart bra att vinna, sade Öhman.

SM:et tidigare i höst blev en besvikelse för Mariestads Patrik Öhman. Visserligen innebar mästerskapet trippel silver, men Öhman gick för en guldmedalj i hopp.

Vid helgens internationella tävling Racetto Cup, som avgjordes i Recetto i norra Italien, blev det en förstaplats till Öhman efter två hopp på dryga 58 meter.

– Det kändes bra direkt i första omgången och jag noterades 58,1 meter. Jag hade en minst lika bra känsla i andra omgången, men tyvärr gjorde vinden att jag inte fick det resultatet som jag borde, säger Öhman.

Hans 58,2 meter i andra omgången räckte dock för att ta hem totalsegern.

– Jag hade inte hoppat på två veckor innan den här tävlingen, men det kändes riktigt bra. Det blir lite svårare att få till träningstid hemma i och med att det blir mörkare på kvällarna och jag har haft mycket på jobbet, men ibland funkar det att vila sig i form.

Här näst åker Öhman till England för att tävla i Malibu Multi September i Lincoln.

– Det ska liksom i Italien, vara en bra tävling med bra hopp. Till England är jag nog en av få utländska, men det är också en internationell tävling dit många bra vattenskidåkare kommer för att göra bra resultat.

Med Italien-segern i ryggen har Öhman goda chanser att prestera riktigt bra även nu till helgen.

– Prestationsmässigt så var helgens tävling det bästa jag gjort den här säsongen och även om det inte syns på hoppens längd, så känns det som om jag är i riktigt bra form.

SM:et tidigare i höst blev en besvikelse för Mariestads Patrik Öhman. Visserligen innebar mästerskapet trippel silver, men Öhman gick för en guldmedalj i hopp.

Vid helgens internationella tävling Racetto Cup, som avgjordes i Recetto i norra Italien, blev det en förstaplats till Öhman efter två hopp på dryga 58 meter.

– Det kändes bra direkt i första omgången och jag noterades 58,1 meter. Jag hade en minst lika bra känsla i andra omgången, men tyvärr gjorde vinden att jag inte fick det resultatet som jag borde, säger Öhman.

Hans 58,2 meter i andra omgången räckte dock för att ta hem totalsegern.

– Jag hade inte hoppat på två veckor innan den här tävlingen, men det kändes riktigt bra. Det blir lite svårare att få till träningstid hemma i och med att det blir mörkare på kvällarna och jag har haft mycket på jobbet, men ibland funkar det att vila sig i form.

Här näst åker Öhman till England för att tävla i Malibu Multi September i Lincoln.

– Det ska liksom i Italien, vara en bra tävling med bra hopp. Till England är jag nog en av få utländska, men det är också en internationell tävling dit många bra vattenskidåkare kommer för att göra bra resultat.

Med Italien-segern i ryggen har Öhman goda chanser att prestera riktigt bra även nu till helgen.

– Prestationsmässigt så var helgens tävling det bästa jag gjort den här säsongen och även om det inte syns på hoppens längd, så känns det som om jag är i riktigt bra form.