02 sep 2015 06:00

02 sep 2015 06:00

Bra insats av Frida Beiron

RIDSPORT

Mariestads RK gjorde en bra insats vid fälttävlan i Åkerbo utanför Linköping.
Frida Beiron och Top fuel kom på tredje plats.

Frida red ponnyklassen P80 och där startade hela 30 ekipage.

Med en mycket fin dressyruppvisning lade sig ekipaget på fjärdeplats inför hoppningen. Hoppningen var inget bekymmer för Top fuel, som hoppade runt smidigt och lätt utan hinderfel och ekipaget klättrade upp till en tredjeplats inför det avgörande terrängmomentet.

Terrängen visade sig vara utslagsgivande och det möblerades om en del i resultatlistan. Frida höll dock sin tredjeplacering genom en felfri ritt med endast 2.8 straff för tiden. Vann gjorde Erika Adell med Hemys Donovan från Mantorp, tvåa Inez Amoudruz med Brejk från Stora Wäsby.

Samma dag tävlade även MRK:s Elisabeth Magnusson H90 med hästen Roodee. De slutade på en fin tionde plats efter en mycket snygg terrängritt. För Frida och Elisabeth är nästa fälttävlan i Tranemo i mitten på september där också DM avgörs. Då kommer också fler MRK ekipage att delta.

Det var även fälttävlan på lördagen i Åkerbo och där kom Rebecka Odhner-Källgård på Lehar A på en mycket fin femteplats i H100. Rebecka red dressyren på 45.7 straff, felfri hoppning och fick endast sex straff för tiden i terrängen.

Frida red ponnyklassen P80 och där startade hela 30 ekipage.

Med en mycket fin dressyruppvisning lade sig ekipaget på fjärdeplats inför hoppningen. Hoppningen var inget bekymmer för Top fuel, som hoppade runt smidigt och lätt utan hinderfel och ekipaget klättrade upp till en tredjeplats inför det avgörande terrängmomentet.

Terrängen visade sig vara utslagsgivande och det möblerades om en del i resultatlistan. Frida höll dock sin tredjeplacering genom en felfri ritt med endast 2.8 straff för tiden. Vann gjorde Erika Adell med Hemys Donovan från Mantorp, tvåa Inez Amoudruz med Brejk från Stora Wäsby.

Samma dag tävlade även MRK:s Elisabeth Magnusson H90 med hästen Roodee. De slutade på en fin tionde plats efter en mycket snygg terrängritt. För Frida och Elisabeth är nästa fälttävlan i Tranemo i mitten på september där också DM avgörs. Då kommer också fler MRK ekipage att delta.

Det var även fälttävlan på lördagen i Åkerbo och där kom Rebecka Odhner-Källgård på Lehar A på en mycket fin femteplats i H100. Rebecka red dressyren på 45.7 straff, felfri hoppning och fick endast sex straff för tiden i terrängen.