24 aug 2015 17:52

24 aug 2015 18:16

Elsa klar för riks-touren

GOLF

Elsa Svensson fortsätter att visa storform.

Vid helgens hemmatävling i Mariestad tog golftalangen en andraplats i regiontävlingen och avancerade där med till Skandia riks-tour.

I lördags arrangerade Mariestads GK den regionala Skandia-touren för juniorer. I konkurrens med spelare från Stockholm, Göteborg och Jönköping debuterade Edvin Svensson som enda hemmaspelare i pojkklassen. Edvin spelar i vanliga fall i serien under, men hade fått ett wild card till hemma tävlingen.

Det hade även Tilda Kvarnrud som fick chansen att känna på spelet i högre division.

– Det är bra att de får mäta sig med spelare som är snäppet vassare än deras vanliga medspelare för att få se själva vad som är skillnaden, säger Stefan Jönsson pro på Mariestads GK.

Elsa tvåa

Elsa Svensson såg till att vara snäppet vassare än alla utom en deltagare i flickklassen där hon spelade till sig en andraplats. Elsa slutade på totalt 127 slag, nio slag efter vinnaren. Resultatet var dock tillräckligt för att få en plats på Skandia riks-tour som spelas första helgen i september på Ale GK utanför Kungälv.

Före dess ska hon till Landskrona och mäta sina krafter med den svenska eliten i Skandia Cup.

– Det är fantastiska utmaningar hon kommer att få uppleva, säger Jönsson.

I helgen spelade också Skandia distrikts-tour på Ekarna i Grästorp. Där blev det fler framgångar för Mariestadsgolfarna. I pojkar B2 blev det en andraplats för Albin Rutgersson som bokfördes för 66 slag netto vilket resulterade i en rejäl handicapsänkning. Albin fortsätter att rada upp pallplatser på touren det är hans andra andraplats och sedan tidigare finns det även en bronspeng hemma på väggen.

Albert Gustavsson drog till med ett brons och sänkte sitt handicap i pojkar B1.. 89 slag brutto hamnade Albert på, sex slag för klubbkompisarna Max Hållander och Filip Stenlund.

För andra gången spelade Oscar Jönsson i pojkar A-klass, 27 hål, där det står regionalplatser på spel. Oscar resultat i Grästorp var 128 slag och en tredje plats, vilket också innebar en handicapsänkning.

I lördags arrangerade Mariestads GK den regionala Skandia-touren för juniorer. I konkurrens med spelare från Stockholm, Göteborg och Jönköping debuterade Edvin Svensson som enda hemmaspelare i pojkklassen. Edvin spelar i vanliga fall i serien under, men hade fått ett wild card till hemma tävlingen.

Det hade även Tilda Kvarnrud som fick chansen att känna på spelet i högre division.

– Det är bra att de får mäta sig med spelare som är snäppet vassare än deras vanliga medspelare för att få se själva vad som är skillnaden, säger Stefan Jönsson pro på Mariestads GK.

Elsa tvåa

Elsa Svensson såg till att vara snäppet vassare än alla utom en deltagare i flickklassen där hon spelade till sig en andraplats. Elsa slutade på totalt 127 slag, nio slag efter vinnaren. Resultatet var dock tillräckligt för att få en plats på Skandia riks-tour som spelas första helgen i september på Ale GK utanför Kungälv.

Före dess ska hon till Landskrona och mäta sina krafter med den svenska eliten i Skandia Cup.

– Det är fantastiska utmaningar hon kommer att få uppleva, säger Jönsson.

I helgen spelade också Skandia distrikts-tour på Ekarna i Grästorp. Där blev det fler framgångar för Mariestadsgolfarna. I pojkar B2 blev det en andraplats för Albin Rutgersson som bokfördes för 66 slag netto vilket resulterade i en rejäl handicapsänkning. Albin fortsätter att rada upp pallplatser på touren det är hans andra andraplats och sedan tidigare finns det även en bronspeng hemma på väggen.

Albert Gustavsson drog till med ett brons och sänkte sitt handicap i pojkar B1.. 89 slag brutto hamnade Albert på, sex slag för klubbkompisarna Max Hållander och Filip Stenlund.

För andra gången spelade Oscar Jönsson i pojkar A-klass, 27 hål, där det står regionalplatser på spel. Oscar resultat i Grästorp var 128 slag och en tredje plats, vilket också innebar en handicapsänkning.