18 aug 2015 20:28

18 aug 2015 20:28

Vill sätta sig i respekt hos Tranås

ISHOCKEY: Träningsmatch

Matchandet är i full gång och på onsdagskvällen står seriekonkurrenten Tranås för motståndet.
– Det är klart man vi sätta lite repsekt hos en konkurrent även om serien inte är i gång än, säger Filip Thörnqvist som gör sin nionde säsong i Mariestad.

1 augusti gick Bois på is och i helgen spelades säsongens första träningsmatcher (Stjernen 2–3 och Varberg 2–1) näst på tur är Tranås.

– Det känns riktigt bra att vi kom i gång med matcherna. Den här veckan blir det som en vanlig serievecka med match onsdag och söndag (Varberg borta). Även om det är träningsmatcher så blir det en bra tändning att variera träningarna med.

– Att vi sedan får den egna cupen helgen efter är också riktigt bra, då blir det lite mer tävlingsmatch och prestige i det hela. Risken är annars att man går och längtar till serien om det blir för många matcher av träningskaraktär under försäsongen. Det upplägget vi har nu känns väldigt bra.

Onsdagskvällens motståndare är seriekonkurrenten Tranås.

– Det ger så klart lite extra tändning i matchen. Även om det är försäsong och resultaten egentligen inte spelar så stor roll så är det klart att man vill sätta respekt hos ett lag som man sedan ska möta i serien. Tranås är ett bra lag, som precis som vi vill vara med och fajtas i toppen så det ser ut att kunna bli en bra match redan nu.

Han är inte äldst i laget, men med sina tidigare åtta och nu nionde säsongen i Mariestad Bois, kan Filip Thörnqvist kallas veteran i sammanhanget.

Men än är det allt för tidigt att dra sig tillbaka.

– Det känns jäkligt skönt att vi är i gång. Suget är alltid stort att få gå på is och längtan efter serien. Så länge viljan att bli bättre finns där så kommer jag fortsätta. Skulle man börja tycka något annat så får man nog tänka till, men det är inget jag funderar på nu.

Förra veckan var intensiv med två fys-pass, fem is-pass och två matcher.

– Vi hade ledigt i måndags och vi kommer väl kanske ha en dag på sju ledigt ungefär, men det beror ju lite på hur det ser ut. Vi fortsätter att träna på ganska hårt.

Känns det i benen efter dubbla matcher?

– Nej inte direkt faktiskt. Vi har kört på bra sedan vi gick på is, så det känns hyfsat.

1 augusti gick Bois på is och i helgen spelades säsongens första träningsmatcher (Stjernen 2–3 och Varberg 2–1) näst på tur är Tranås.

– Det känns riktigt bra att vi kom i gång med matcherna. Den här veckan blir det som en vanlig serievecka med match onsdag och söndag (Varberg borta). Även om det är träningsmatcher så blir det en bra tändning att variera träningarna med.

– Att vi sedan får den egna cupen helgen efter är också riktigt bra, då blir det lite mer tävlingsmatch och prestige i det hela. Risken är annars att man går och längtar till serien om det blir för många matcher av träningskaraktär under försäsongen. Det upplägget vi har nu känns väldigt bra.

Onsdagskvällens motståndare är seriekonkurrenten Tranås.

– Det ger så klart lite extra tändning i matchen. Även om det är försäsong och resultaten egentligen inte spelar så stor roll så är det klart att man vill sätta respekt hos ett lag som man sedan ska möta i serien. Tranås är ett bra lag, som precis som vi vill vara med och fajtas i toppen så det ser ut att kunna bli en bra match redan nu.

Han är inte äldst i laget, men med sina tidigare åtta och nu nionde säsongen i Mariestad Bois, kan Filip Thörnqvist kallas veteran i sammanhanget.

Men än är det allt för tidigt att dra sig tillbaka.

– Det känns jäkligt skönt att vi är i gång. Suget är alltid stort att få gå på is och längtan efter serien. Så länge viljan att bli bättre finns där så kommer jag fortsätta. Skulle man börja tycka något annat så får man nog tänka till, men det är inget jag funderar på nu.

Förra veckan var intensiv med två fys-pass, fem is-pass och två matcher.

– Vi hade ledigt i måndags och vi kommer väl kanske ha en dag på sju ledigt ungefär, men det beror ju lite på hur det ser ut. Vi fortsätter att träna på ganska hårt.

Känns det i benen efter dubbla matcher?

– Nej inte direkt faktiskt. Vi har kört på bra sedan vi gick på is, så det känns hyfsat.