04 aug 2015 21:55

04 aug 2015 22:02

En Boispoäng trots tidig utvisning

DIVISION 1 NORRA GÖTALAND: Kryss i höststarten

Blandade känslor. Redan efter 15 minuter fick Kajsa Stern rött kort. Trots en kvinna mindre i 75 minuter fick Mariestads Bois med sig en poäng mot Skoghall.
– Med den här insatsen är vi värda tre poäng, säger tränaren Magnus Flodin efter 1-1.

En redan klurig uppgift för det rödklädda hemmalaget blev ännu mer svårlöst efter mittbacken Sterns utvisning. En höjdboll fick studsa framför Bois backlinje och en Skoghallanfallare var på väg igenom. Stern tog tag i en blåvit Skoghallströjan och släppte inte taget förrän domarens visselpipa ljöd.

– Det var en korrekt utvisning. Hon höll i lite för hårt och lite för länge, säger Magnus Flodin.

Starkt försvarsarbete

När Stern fick lämna planen bildade Anna Gustafsson och Sofia Wenell mittbacklås. Och de gjorde det med den äran. Nickdueller vanns och skottförsök täcktes undan.

Det var bara vid Skoghalls ledningsmål i matchminut 38 som den nykomponerade backduon var lite passiva. Gästernas Martina Rosander fick fri lejd och kunde placera in bollen till höger om Madeleine Landenmark i boiskassen.

Blixtstart på andra

Men hoppet om poäng kom snabbt tillbaka till hemmalaget. Det var knappt så att publiken hunnit ut från kaffepausen i halvtid innan den för dagen mycket skottvilliga Louise de Jongh hade utnyttjat ett försvarsmisstag och kvitterat. Kanske var boisforwarden inspirerad av lillasystern Michelles nyvunna EM-guld.

– Det är alltid kul när det går bra för familjen. Man vill ju inte vara sämre själv, säger Bois målskytt som fick beröm av tränare Flodin.

– Hon ser mycket rappare ut nu och var delaktig i spelet en hel del i dag, säger han om sin spjutspets som var nära flera gånger om under matchen.

– Jag gillar att avlossa bössan och borde ha gjort något mål till i dag. Man vill alltid ta tre poäng, säger hon.

Nära fler gånger om

Trots det tidiga underläget i antalet spelare höll Magnus Flodins gäng jämna steg med serietrean. Johanna Anderssons blonda kalufs skarvade en hörna precis utanför. Louise de Jongh bombarderade gång på gång Skoghalls burväktare. Det var en offensiv som såg ut att blomstra trots att sensommarkvällen snarare kändes höstig.

– De ska vara nöjda med en poäng. Hade vi varit elva spelare hade vi vunnit det här, säger Magnus Flodin.

En redan klurig uppgift för det rödklädda hemmalaget blev ännu mer svårlöst efter mittbacken Sterns utvisning. En höjdboll fick studsa framför Bois backlinje och en Skoghallanfallare var på väg igenom. Stern tog tag i en blåvit Skoghallströjan och släppte inte taget förrän domarens visselpipa ljöd.

– Det var en korrekt utvisning. Hon höll i lite för hårt och lite för länge, säger Magnus Flodin.

Starkt försvarsarbete

När Stern fick lämna planen bildade Anna Gustafsson och Sofia Wenell mittbacklås. Och de gjorde det med den äran. Nickdueller vanns och skottförsök täcktes undan.

Det var bara vid Skoghalls ledningsmål i matchminut 38 som den nykomponerade backduon var lite passiva. Gästernas Martina Rosander fick fri lejd och kunde placera in bollen till höger om Madeleine Landenmark i boiskassen.

Blixtstart på andra

Men hoppet om poäng kom snabbt tillbaka till hemmalaget. Det var knappt så att publiken hunnit ut från kaffepausen i halvtid innan den för dagen mycket skottvilliga Louise de Jongh hade utnyttjat ett försvarsmisstag och kvitterat. Kanske var boisforwarden inspirerad av lillasystern Michelles nyvunna EM-guld.

– Det är alltid kul när det går bra för familjen. Man vill ju inte vara sämre själv, säger Bois målskytt som fick beröm av tränare Flodin.

– Hon ser mycket rappare ut nu och var delaktig i spelet en hel del i dag, säger han om sin spjutspets som var nära flera gånger om under matchen.

– Jag gillar att avlossa bössan och borde ha gjort något mål till i dag. Man vill alltid ta tre poäng, säger hon.

Nära fler gånger om

Trots det tidiga underläget i antalet spelare höll Magnus Flodins gäng jämna steg med serietrean. Johanna Anderssons blonda kalufs skarvade en hörna precis utanför. Louise de Jongh bombarderade gång på gång Skoghalls burväktare. Det var en offensiv som såg ut att blomstra trots att sensommarkvällen snarare kändes höstig.

– De ska vara nöjda med en poäng. Hade vi varit elva spelare hade vi vunnit det här, säger Magnus Flodin.