01 jul 2015 17:16

01 jul 2015 17:16

Michelle mitt i guldfirandet

Samtidigt som U21-landslaget hyllades för sitt EM-guld i Kungsträdgården uppmärksammades det svenska U19-landslaget med Michelle de Jongh i spetsen.

Den tidigare Mariestads Bois-spelaren bjöd på ett segervrål inför EM-turneringen i Israel om två veckor.

Sveriges U21-lag blev välkomnade som hjältar vid ankomsten till Sverige dagen efter straffdramat i finalen mot Portugal. I Kungsträdgården i Stockholm hade tusentals fans samlats för att få fira med det landslaget som bärgade Sveriges första mästerskapsguld sedan 1948.

Men innan U21-laget gjorde entré på scenen fick U19-landslaget med Michelle de Jongh i spetsen ta emot folkets applåder. Mariestadstjejen kommer få en nyckelroll i det svenska laget som inleder EM den 15 juli.

Tog ton

De Jongh visade prov på sina hejarklackskunskaper när hon drog till med ett högt segervrål. Michelle och hennes landslagskompisar slog Norge med 1–0 på Bosön vid lunchtid i onsdags efter att Emma Jansson fått avgöra matchen. Men den stora grejen var att få fira med U21-hjältarna.

– Det är jättestor glädje här och det är verkligen roligt att vara här, skriver Michelle i ett sms till MT-sporten.

– Men man svettas rätt mycket också för det är ganska varmt i solen. Men allt är fruktansvärt roligt och stort att så många människor samlats på en och samma plats för att fira ett ungdomslandslag.

EM i Israel avgörs 15-27 juli och Sverige inleder med att spela öppningsmatchen mot värdnationen Israel. I gruppen finns även Danmark och Frankrike.

Sveriges U21-lag blev välkomnade som hjältar vid ankomsten till Sverige dagen efter straffdramat i finalen mot Portugal. I Kungsträdgården i Stockholm hade tusentals fans samlats för att få fira med det landslaget som bärgade Sveriges första mästerskapsguld sedan 1948.

Men innan U21-laget gjorde entré på scenen fick U19-landslaget med Michelle de Jongh i spetsen ta emot folkets applåder. Mariestadstjejen kommer få en nyckelroll i det svenska laget som inleder EM den 15 juli.

Tog ton

De Jongh visade prov på sina hejarklackskunskaper när hon drog till med ett högt segervrål. Michelle och hennes landslagskompisar slog Norge med 1–0 på Bosön vid lunchtid i onsdags efter att Emma Jansson fått avgöra matchen. Men den stora grejen var att få fira med U21-hjältarna.

– Det är jättestor glädje här och det är verkligen roligt att vara här, skriver Michelle i ett sms till MT-sporten.

– Men man svettas rätt mycket också för det är ganska varmt i solen. Men allt är fruktansvärt roligt och stort att så många människor samlats på en och samma plats för att fira ett ungdomslandslag.

EM i Israel avgörs 15-27 juli och Sverige inleder med att spela öppningsmatchen mot värdnationen Israel. I gruppen finns även Danmark och Frankrike.