28 jun 2015 16:20

28 jun 2015 16:20

Alexandra bäst i Alhagen

TENNIS: Lambi cup

När Lambi cup avgjordes briljerade hemmaspelaren Alexandra Jansson, som övertygade och vann finalen i flicksingel 14 mot Amanda Bennhage.

– Att vinna tävlingen var det bästa, säger hon.

Men Alexandra Jansson var långt ifrån ensam om att glänsa när Lambi cup avgjordes på Alhagens tennisbanor under helgen. I pojksingel 12 lyckades Samuel Nordin vinna mot klubbkompisen Anton Jansson med 6–3, 6–0. Detta följde Nordin upp med att vinna dubbeln tillsammans med Bålstas Simon Eriksson.

– Jag hade ganska bra spel och slog till bollen väldigt bra, säger Samuel, som var taggad på att få spela i Alhagen.

– Ja, det är grus jag gillar mest.

Hans finalmotståndare Anton Jansson berättar att hans krafter var slut lagom till finalen. Detta efter två tresetare i slutspelet.

– Jag orkade inte riktigt i andra set. Det tog på orken att spela så många set. Dessutom spelade jag fem matcher i lördags, säger Anton.

För Alfred Hagejärds del tog sig tävlingen en något märklig vändning. Efter att ha förlorat finalen i PS14 mot Ljungskiles Ludvig Ahnberg var det dags för final i dubbelklassen – som han spelade med just Ahnberg.

– Haha, det var lite konstigt. Det blev svårt att ladda om, men sen ville man ju vinna, säger Alfred.

Alexandra Janssons väg fram till finalen mot Amanda Bennhage gick smidigt och enkelt. Det var först i turneringens sista match som hon stötte på problem. Men inte ens då kunde Alexandra förlora.

– När jag blev defensiv så kände jag att jag blev lite frustrerad. Jag hade några matchbollar som jag missade, men annars gick det ganska bra, säger Alexandra, vars stora styrka är hennes attackforehand.

– Det gillar jag mest, när jag får bollen på min högra sida och slår i en ganska kort boll i motståndarens högra hörn. Dom är svåra att hinna med, säger hon.

Damernas final blev en uppgörelse mellan MTK-spelarna Julia Nilsson och Sandra Erlandsson. Nilsson lyckades dock vinna med 2–1 i set.

Men Alexandra Jansson var långt ifrån ensam om att glänsa när Lambi cup avgjordes på Alhagens tennisbanor under helgen. I pojksingel 12 lyckades Samuel Nordin vinna mot klubbkompisen Anton Jansson med 6–3, 6–0. Detta följde Nordin upp med att vinna dubbeln tillsammans med Bålstas Simon Eriksson.

– Jag hade ganska bra spel och slog till bollen väldigt bra, säger Samuel, som var taggad på att få spela i Alhagen.

– Ja, det är grus jag gillar mest.

Hans finalmotståndare Anton Jansson berättar att hans krafter var slut lagom till finalen. Detta efter två tresetare i slutspelet.

– Jag orkade inte riktigt i andra set. Det tog på orken att spela så många set. Dessutom spelade jag fem matcher i lördags, säger Anton.

För Alfred Hagejärds del tog sig tävlingen en något märklig vändning. Efter att ha förlorat finalen i PS14 mot Ljungskiles Ludvig Ahnberg var det dags för final i dubbelklassen – som han spelade med just Ahnberg.

– Haha, det var lite konstigt. Det blev svårt att ladda om, men sen ville man ju vinna, säger Alfred.

Alexandra Janssons väg fram till finalen mot Amanda Bennhage gick smidigt och enkelt. Det var först i turneringens sista match som hon stötte på problem. Men inte ens då kunde Alexandra förlora.

– När jag blev defensiv så kände jag att jag blev lite frustrerad. Jag hade några matchbollar som jag missade, men annars gick det ganska bra, säger Alexandra, vars stora styrka är hennes attackforehand.

– Det gillar jag mest, när jag får bollen på min högra sida och slår i en ganska kort boll i motståndarens högra hörn. Dom är svåra att hinna med, säger hon.

Damernas final blev en uppgörelse mellan MTK-spelarna Julia Nilsson och Sandra Erlandsson. Nilsson lyckades dock vinna med 2–1 i set.