26 jun 2015 22:20

26 jun 2015 22:24

Bois derbykrossade Töreboda

FOTBOLL: Division 1 Norra Götaland

Publikfest och mycket på spel. Nerverna i Bois- och Törebodaspelarna dallrade lite extra inför det första derbyt på sju år. Bois klarade pressen bäst.

– Så skönt att vara bäst i stan, säger Rebecka Sunesson efter 4–1-segern.

Ja nu kan hon och resten av titulera sig bäst i Vadsbo. Sunesson, i dag med en utgångsposition till vänster på mittfältet, var själv en högst bidragande orsak till att Bois fick sjunga segersång efter slutsignalen. Den hjälmprydde yttern gjorde både 1–0 och 2–0. Det senare var en felträff som blev allt annat än fel.

– Det var skönt att den gick in. Jag var vid rätt plats på rätt tillfälle, säger Rebecka Sunesson.

Dubbla skador

Att det var derby märktes tydligt i matchminut 28 när ett av Törebodas vassaste anfallsvapen Emelie Johnsson testade Lekevis reklamskyltars hållbarhet. Hon fick en rejäl tryckare vid sidlinjen av Bois formidable mittback Anna Gustafsson och fick länge vård av lagledare. Och även om hon reste sig och spelade matchen ut sen lyckades inte Töreboda resa sig från den tunga inledningen.

– Jag tror det är orken som gör att vi vinner, säger Rebecka Sunesson.

Också Mariestad drabbades av en skada. Innermittfältaren Sofia Wenell fick utgå tidigt med höftproblem. Efter matchen fördes hon till sjukhus.

Långt upp för TIK

Förutsättningarna var sånär som på en aggressiv kolonn mygg perfekta på Lekevi. Myggorna kunde kalasa på nästan 400 åskådare och trots att det inte föll en droppe regn på planen blev matchen en isande kylig kalldusch för Töreboda. Hemmalaget Bois ledde med 3–0 redan i halvtid. Antalet vunna dueller för de svartklädda Töreboda var lätträknade. Trots att gästerna spelade upp sig ordentlig efter vilan fick de inte in mer än Josefine Hermansson tröstmål med tre minuters speltid kvar.

– Vi ger bort matchen i första halvlek, säger tränaren Magnus Olofsson.

Johanna Andersson gjorde 3–0 vid en situation som sammanfattade matchen väl. Bois vann flera motlägg och fifty-fifty-lägen i rad och Bois kapten fick en yta hon utnyttjade på bästa sätt. När samme kapten i mitten av andra halvlek sedan serverade inhopparen Elin Fahlgren Wallskog ett friläge var saken klar. Fahlgren Wallskog, i fjol i just Töreboda, hade inte varit på den smått utopiskt fina gräsmattan längre än en minut innan hon satte 4–0. Spiken i Törebodas kista. Kanske spiken som betyder att TIK:s sejour i division ett blir ettårig.

Töreboda har nu sju poäng upp till Bois ovanför strecket när halva säsongen återstår.

Ja nu kan hon och resten av titulera sig bäst i Vadsbo. Sunesson, i dag med en utgångsposition till vänster på mittfältet, var själv en högst bidragande orsak till att Bois fick sjunga segersång efter slutsignalen. Den hjälmprydde yttern gjorde både 1–0 och 2–0. Det senare var en felträff som blev allt annat än fel.

– Det var skönt att den gick in. Jag var vid rätt plats på rätt tillfälle, säger Rebecka Sunesson.

Dubbla skador

Att det var derby märktes tydligt i matchminut 28 när ett av Törebodas vassaste anfallsvapen Emelie Johnsson testade Lekevis reklamskyltars hållbarhet. Hon fick en rejäl tryckare vid sidlinjen av Bois formidable mittback Anna Gustafsson och fick länge vård av lagledare. Och även om hon reste sig och spelade matchen ut sen lyckades inte Töreboda resa sig från den tunga inledningen.

– Jag tror det är orken som gör att vi vinner, säger Rebecka Sunesson.

Också Mariestad drabbades av en skada. Innermittfältaren Sofia Wenell fick utgå tidigt med höftproblem. Efter matchen fördes hon till sjukhus.

Långt upp för TIK

Förutsättningarna var sånär som på en aggressiv kolonn mygg perfekta på Lekevi. Myggorna kunde kalasa på nästan 400 åskådare och trots att det inte föll en droppe regn på planen blev matchen en isande kylig kalldusch för Töreboda. Hemmalaget Bois ledde med 3–0 redan i halvtid. Antalet vunna dueller för de svartklädda Töreboda var lätträknade. Trots att gästerna spelade upp sig ordentlig efter vilan fick de inte in mer än Josefine Hermansson tröstmål med tre minuters speltid kvar.

– Vi ger bort matchen i första halvlek, säger tränaren Magnus Olofsson.

Johanna Andersson gjorde 3–0 vid en situation som sammanfattade matchen väl. Bois vann flera motlägg och fifty-fifty-lägen i rad och Bois kapten fick en yta hon utnyttjade på bästa sätt. När samme kapten i mitten av andra halvlek sedan serverade inhopparen Elin Fahlgren Wallskog ett friläge var saken klar. Fahlgren Wallskog, i fjol i just Töreboda, hade inte varit på den smått utopiskt fina gräsmattan längre än en minut innan hon satte 4–0. Spiken i Törebodas kista. Kanske spiken som betyder att TIK:s sejour i division ett blir ettårig.

Töreboda har nu sju poäng upp till Bois ovanför strecket när halva säsongen återstår.