25 jun 2015 06:00

25 jun 2015 06:00

Toppderby i sexan

FOTBOLL

Mariestadssexan bjuder på en rafflande torsdagskväll.

Björsäters IF har chansen att knappa in på tvåan Gullspång i kväll.

I den andra änden av division sex-tabellen slåss Weimer för att lämna jumboplatsen.

Även om kriget i division sex är långt ifrån över så är slagen som återstår oerhört viktiga. I toppen av tabellen ska Gullspångs IF försöka försvara sin andraplats. Ned till trean Björsäter är det fem poäng. Ett avstånd som kan krympa redan i kväll eftersom lagen möts på Björsäters IP.

Formstarka lag

Hemmalaget kommer till spel med gott självförtroende efter att ha plockat 13 av 15 möjliga poäng under de senaste fem omgångarna. Gullspång hade kunnat stoltsera med sju raka segrar om det inte vore för den lilla plumpen i protokollet i den förra omgången – 1–4 mot Tidan.

Weimer kan klättra

Längst ner i tabellen parkerar Weimer som tar emot Tidavad på hemmaplan. Lyrestadsgänget kan ta klivet förbi Torsö vid seger, som i sin tur möter serieledande Fagersanna hemma på ön.

Moholm som havererade totalt i veckans hemmamatch mot Hova tar emot Tidan i ett intressant derby. Vinnaren i den matchen hakar på topplagen.

Även om kriget i division sex är långt ifrån över så är slagen som återstår oerhört viktiga. I toppen av tabellen ska Gullspångs IF försöka försvara sin andraplats. Ned till trean Björsäter är det fem poäng. Ett avstånd som kan krympa redan i kväll eftersom lagen möts på Björsäters IP.

Formstarka lag

Hemmalaget kommer till spel med gott självförtroende efter att ha plockat 13 av 15 möjliga poäng under de senaste fem omgångarna. Gullspång hade kunnat stoltsera med sju raka segrar om det inte vore för den lilla plumpen i protokollet i den förra omgången – 1–4 mot Tidan.

Weimer kan klättra

Längst ner i tabellen parkerar Weimer som tar emot Tidavad på hemmaplan. Lyrestadsgänget kan ta klivet förbi Torsö vid seger, som i sin tur möter serieledande Fagersanna hemma på ön.

Moholm som havererade totalt i veckans hemmamatch mot Hova tar emot Tidan i ett intressant derby. Vinnaren i den matchen hakar på topplagen.