23 jun 2015 14:33

23 jun 2015 14:33

"Stisse" ett namn för IFK?

FOTBOLL: Division 4

ersättare? IFK Mariestad står utan tränare.

Sedan i söndags står Thomas ”Stisse” Nilsson utan jobb.

Det öppnar för spekulationer kring huruvida ”Stisse” kan bli ny IFK-tränare.

– Det är en av de bästa tränarna som finns i det här området, säger Yessin Ghaddab i IFK:s sportgrupp.

Bara timmar innan Lidköpings FK skulle ta emot Älta i Elitettan valde tränarduon Thomas ”Stisse” Nilsson och hans assisterande tränare Erik Lundstedt att omgående lämna sina uppdrag. Efter en tung period där resultaten inte gått nykomlingens väg kom LFK till spel utan Bois tidigare tränarduo.

I IFK Mariestad, där det också stormat en aning, valde Jon Ohlsson som bekant att lämna efter att flera spelare i truppen visat upp ett tydligt missnöje. Laget har sedan dess letts av Yessin Ghaddab, Morgan Andersson och Mattias Dagoberth – en lösning som gäller åtminstone fram till sommaruppehållet.

Ingen kontakt

Vem som tränar laget till hösten är ännu oklart. En tänkbar kandidat är Thomas ”Stisse” Nilsson.

– ”Stisse” är en duktig tränare som bor i Mariestad och som dessutom är ledig nu. Men vi har inte varit i kontakt med honom än. Jag kan tänka mig att det är ganska omtumlande att lämna ett uppdrag.

– Vi känner ”Stisse” väl och hänger inte på telefonen. Han behöver få lite tid. Som det är nu så fortsätter jag och Morgan fram till sommaruppehållet.

”En av de bästa”

Kommer ni ta kontakt med honom?

– Jag ska inte föregå någonting. Vi i fotbollsgruppen får tillsammans med styrelsen sätta oss ner och se vad som är den bästa lösningen. Fast det är klart, om ”Stisse” står utan uppdrag och är intresserad av att komma till IFK Mariestad så är det säkert en av de bästa tränarna som finns i det här området. Det är helt klart inte ointressant i alla fall, säger Ghaddab.

– Sen behöver man väga för- och nackdelar mot varandra.

Runt den 5 juli ska IFK ha bestämt för vilken strategi man ska i höst.

MT har också pratat med Thomas ”Stisse” Nilsson som just nu bara vill landa.

– Jag kan förstå att kopplingen mellan mig och IFK görs, men ska jag vara helt ärlig så har jag inte ens tänkt den tanken. Jag har varit så fokuserad på det jag hållit på med själv. Så jag tänker inte i dom banorna just nu.

Betyder det att IFK Mariestad inte är intressant?

– Det har jag inte sagt. Nu har det gått bra för IFK och tränarbytet verkar ha gett effekt. Det är jätteroligt, särskilt om man har ett IFK-hjärta som jag har. Men som sagt, just nu behöver jag bara landa och få vara.

Bara timmar innan Lidköpings FK skulle ta emot Älta i Elitettan valde tränarduon Thomas ”Stisse” Nilsson och hans assisterande tränare Erik Lundstedt att omgående lämna sina uppdrag. Efter en tung period där resultaten inte gått nykomlingens väg kom LFK till spel utan Bois tidigare tränarduo.

I IFK Mariestad, där det också stormat en aning, valde Jon Ohlsson som bekant att lämna efter att flera spelare i truppen visat upp ett tydligt missnöje. Laget har sedan dess letts av Yessin Ghaddab, Morgan Andersson och Mattias Dagoberth – en lösning som gäller åtminstone fram till sommaruppehållet.

Ingen kontakt

Vem som tränar laget till hösten är ännu oklart. En tänkbar kandidat är Thomas ”Stisse” Nilsson.

– ”Stisse” är en duktig tränare som bor i Mariestad och som dessutom är ledig nu. Men vi har inte varit i kontakt med honom än. Jag kan tänka mig att det är ganska omtumlande att lämna ett uppdrag.

– Vi känner ”Stisse” väl och hänger inte på telefonen. Han behöver få lite tid. Som det är nu så fortsätter jag och Morgan fram till sommaruppehållet.

”En av de bästa”

Kommer ni ta kontakt med honom?

– Jag ska inte föregå någonting. Vi i fotbollsgruppen får tillsammans med styrelsen sätta oss ner och se vad som är den bästa lösningen. Fast det är klart, om ”Stisse” står utan uppdrag och är intresserad av att komma till IFK Mariestad så är det säkert en av de bästa tränarna som finns i det här området. Det är helt klart inte ointressant i alla fall, säger Ghaddab.

– Sen behöver man väga för- och nackdelar mot varandra.

Runt den 5 juli ska IFK ha bestämt för vilken strategi man ska i höst.

MT har också pratat med Thomas ”Stisse” Nilsson som just nu bara vill landa.

– Jag kan förstå att kopplingen mellan mig och IFK görs, men ska jag vara helt ärlig så har jag inte ens tänkt den tanken. Jag har varit så fokuserad på det jag hållit på med själv. Så jag tänker inte i dom banorna just nu.

Betyder det att IFK Mariestad inte är intressant?

– Det har jag inte sagt. Nu har det gått bra för IFK och tränarbytet verkar ha gett effekt. Det är jätteroligt, särskilt om man har ett IFK-hjärta som jag har. Men som sagt, just nu behöver jag bara landa och få vara.