10 jun 2015 20:07

10 jun 2015 20:07

Töreboda MK vann i Hagfors

MOTOCROSS

Törebodas motocrosslag lyckades vinna söndagens serietävling i Hagfors.

– Återigen gjorde laget en mycket fin prestation, säger veteranen Roger Andersson.

Den senaste tiden har Törebodas nya, unga garde visat framfötterna ordentligt. I Hagfors fick Töreboda med sex förare till A-finalen, dit de 30 bästa förarna går vidare från kvalen. Bäst för dagen var dock gamle veteranen Roger Andersson med två fjärdeplatser i A-finalerna. Alexander Nilsson blev femma och åtta. Bakom honom fanns Jonas Nilsson, nia i de båda finalerna.

Finalens yngste förare var 14-årige Sebastian Andersson som blev 11:a och 14:e.

Till B-finalen tog sig Fredrik Rask, där blev han fyra. Oscar Alexandersson tog poäng som tolva.

I reservlagsserien blev Fredrik Knutsson segerherre med dubbla heatsegrar. Didrik Alexandersson körde starkt och blev tvåa och trea. Även Patrik Öberg, Martin Westberg, Mattias Andersson, Jonas Kvarnevåg och Lars Andersson deltog och körde stabilt.

– Banan var fin men ruskigt gropig, vilket gjorde att det ställdes hårda krav på förarnas fysik, avslutar Roger Andersson.

Töreboda leder nu både A- och reservlagsserien.

Den senaste tiden har Törebodas nya, unga garde visat framfötterna ordentligt. I Hagfors fick Töreboda med sex förare till A-finalen, dit de 30 bästa förarna går vidare från kvalen. Bäst för dagen var dock gamle veteranen Roger Andersson med två fjärdeplatser i A-finalerna. Alexander Nilsson blev femma och åtta. Bakom honom fanns Jonas Nilsson, nia i de båda finalerna.

Finalens yngste förare var 14-årige Sebastian Andersson som blev 11:a och 14:e.

Till B-finalen tog sig Fredrik Rask, där blev han fyra. Oscar Alexandersson tog poäng som tolva.

I reservlagsserien blev Fredrik Knutsson segerherre med dubbla heatsegrar. Didrik Alexandersson körde starkt och blev tvåa och trea. Även Patrik Öberg, Martin Westberg, Mattias Andersson, Jonas Kvarnevåg och Lars Andersson deltog och körde stabilt.

– Banan var fin men ruskigt gropig, vilket gjorde att det ställdes hårda krav på förarnas fysik, avslutar Roger Andersson.

Töreboda leder nu både A- och reservlagsserien.