25 maj 2015 15:53

25 maj 2015 15:53

23 ekipage startade i Suger cup

RIDSPORT: Sugar Cup

I torsdags arrangerade Mariestads RK en av omgångarna i träningsserien, Suger Cup.

Totalt startade 23 ponnyekipage i terrängridningen som också bedömdes av stildomare.

23 ekipage, varav sju från MRK, kom till start när träningsserien Sugar Cup arrangerades på Brunnsberg. Ryttarna kom från bland annat Mariestad, Lidköping och Skövde. Sugar Cup inleds med att ryttarna skrittar banan till häst, detta för att få känna sig trygga och få lite tips inför själva uppridningen.

– Jag som tränat ryttarna inför Sugar Cup och stildomaren Elin Göransdotter visade banan. Vi fick under kvällen se många fina ritter där glada ponnys med lika glada ryttare galopperade i mål, säger Mariestadstränaren Anna-Karin Beiron.

Efter sin ritt fick ryttarna stilpoäng och bedömning av Elin och sen en välförtjänt rosett.

– Våra engagerade banbyggare Janne Mattsson och Sven Andrae fick mycket beröm för en välbygd och trevliga bana. Vem vet, kanske har vi just denna kväll sett framtidens landslagsryttare för Skaraborg, säger Beiron.

23 ekipage, varav sju från MRK, kom till start när träningsserien Sugar Cup arrangerades på Brunnsberg. Ryttarna kom från bland annat Mariestad, Lidköping och Skövde. Sugar Cup inleds med att ryttarna skrittar banan till häst, detta för att få känna sig trygga och få lite tips inför själva uppridningen.

– Jag som tränat ryttarna inför Sugar Cup och stildomaren Elin Göransdotter visade banan. Vi fick under kvällen se många fina ritter där glada ponnys med lika glada ryttare galopperade i mål, säger Mariestadstränaren Anna-Karin Beiron.

Efter sin ritt fick ryttarna stilpoäng och bedömning av Elin och sen en välförtjänt rosett.

– Våra engagerade banbyggare Janne Mattsson och Sven Andrae fick mycket beröm för en välbygd och trevliga bana. Vem vet, kanske har vi just denna kväll sett framtidens landslagsryttare för Skaraborg, säger Beiron.