18 maj 2015 11:29

18 maj 2015 14:35

Sara Stöckel tar klivet till SSL

INNEBANDY: Lagkaptenen lämnar moderklubben Lockerud Mariestad

Lockerudskaptenen Sara Stöckel lämnar Lockerud Mariestad.

Ny klubbadress: SSL-klubben Karlstad.

– Dags att ta steget ut ur bekvämlighetsbubblan, säger hon.

Häromdagen blev det klart att Lockerud Mariestads lagkapten Sara Stöckel lämnar division ett-klubben för SSL och Karlstad.

– Det känns riktigt bra. Jag är väldigt taggad på att få spela en säsong i SSL. Jag kände att det var dags att ta steget ut ur min bekvämlighetsbubbla så detta kunde inte bli bättre. Sedan är Karlstad ett gött gäng och de gör en nysatsning för i år så det kommer bli hur bra som helst. Det ska bli spännande att ta sig an en ny utmaning.

Kontraktet är skrivet på ett år, men det dröjer innan hon ansluter till sitt nya lag helt och hållet.

– Jag har ju fortfarande jobb i Mariestad, så jag ska åka upp och träna med dem när jag kan. Sedan ska jag försöka få tag i en lägenhet så förmodligen i slutet av sommaren.

Så här säger hon om valet av den värmländska klubben.

– Det ligger nära hem och jag känner till staden lite. Sedan ska de göra en nysatsning i år som det självklart är roligt att vara en del av. Det verkar även vara ett väldigt gott lag.

”Gjort mig till den jag är”

Sara Stöckel är inte sen med att hysa beröm över moderklubben Lockerud som hon tillhört hela karriären.

– De har betytt oerhört mycket, det är ju min familj jag lämnar nu, vilket känns lite tråkigt. Klubben har alltid ställt upp för mig och lärt mig allt jag kan. Jag fick stort förtroende av dem redan i tidig ålder och de har gjort mig till den jag är i dag.

Hon tror det kommer gå bra för dem även utan henne nästa säsong.

– Jag tror det kommer gå jättebra. De har fått en ny tränare (Michael Keinänen från norska Sarpsborg) så det blir en nysatsning för dem också.

För Saras egen del har hon stora förväntningar och mål på kommande säsong.

– Självklart att ta en plats i laget och få lira så mycket jag kan. Utvecklas som spelare och självklart med laget ta oss till slutspel. Men även att ha riktigt roligt och förhoppningsvis lära mig en hel del, säger Stöckel.

Häromdagen blev det klart att Lockerud Mariestads lagkapten Sara Stöckel lämnar division ett-klubben för SSL och Karlstad.

– Det känns riktigt bra. Jag är väldigt taggad på att få spela en säsong i SSL. Jag kände att det var dags att ta steget ut ur min bekvämlighetsbubbla så detta kunde inte bli bättre. Sedan är Karlstad ett gött gäng och de gör en nysatsning för i år så det kommer bli hur bra som helst. Det ska bli spännande att ta sig an en ny utmaning.

Kontraktet är skrivet på ett år, men det dröjer innan hon ansluter till sitt nya lag helt och hållet.

– Jag har ju fortfarande jobb i Mariestad, så jag ska åka upp och träna med dem när jag kan. Sedan ska jag försöka få tag i en lägenhet så förmodligen i slutet av sommaren.

Så här säger hon om valet av den värmländska klubben.

– Det ligger nära hem och jag känner till staden lite. Sedan ska de göra en nysatsning i år som det självklart är roligt att vara en del av. Det verkar även vara ett väldigt gott lag.

”Gjort mig till den jag är”

Sara Stöckel är inte sen med att hysa beröm över moderklubben Lockerud som hon tillhört hela karriären.

– De har betytt oerhört mycket, det är ju min familj jag lämnar nu, vilket känns lite tråkigt. Klubben har alltid ställt upp för mig och lärt mig allt jag kan. Jag fick stort förtroende av dem redan i tidig ålder och de har gjort mig till den jag är i dag.

Hon tror det kommer gå bra för dem även utan henne nästa säsong.

– Jag tror det kommer gå jättebra. De har fått en ny tränare (Michael Keinänen från norska Sarpsborg) så det blir en nysatsning för dem också.

För Saras egen del har hon stora förväntningar och mål på kommande säsong.

– Självklart att ta en plats i laget och få lira så mycket jag kan. Utvecklas som spelare och självklart med laget ta oss till slutspel. Men även att ha riktigt roligt och förhoppningsvis lära mig en hel del, säger Stöckel.