12 maj 2015 16:25

12 maj 2015 16:27

Hektiskt för Paulina Wulcan

TENNIS

Träningsläger, tävlingar och resor.
Mitt i allt ska tennisspelaren Paulina Wulcan hinna med att ta studenten som bara är några veckor bort.
– Det är ganska intensivt, säger hon.

Mariestadstalangen Paulina Wulcan är inne i en minst sagt hektisk period. Våren har präglats av tävlingar både i Sverige och utomlands samtidigt som hon läser sitt sista år på tennisgymnasiet i Lidköping. 19-åringen befinner sig just nu i Båstad där hon spelar en tävling.

I den första omgången ställdes hon mot Anette Munesova och vann matchen med 6–3, 6–3.

Tidigare i våras spenderade hon tre veckor i Tunisien där hon lyckades kvala in till två tävlingar. Motståndet var tufft med bland andra holländska landslagsspelare.

– Jag skulle egentligen ha varit där i tre veckor. Men min sista match skulle spelas dagen innan jag skulle åka hem, men då regnade den bort. Så jag fick boka om min biljett och fick ett wildcard till tävlingen, berättar Paulina, som ställdes mot tyskan Carolin Daniels och förlorade.

Om bara några veckor tar Wulcan studenten. Studierna har hon fått sköta på distans.

– Man får försöka fixa skolan också. Jag har ju med studiematerial och får försöka hitta tid för det. Det är tufft, men man får se till att hänga med.

Efter firandet ska hon tillbaka till banan för nya utmaningar.

– Då börjar sommartouren med nationella seniortävlingar. Sen ska jag försöka vara med i en 25 000-dollarstävling. Det är väldigt tuffa tävlingar och jag kommer antagligen få kvala. Men spelet har känts bra det senaste så målet är att kvala in.

Den senaste tiden har annars präglats av småskavanker som hållit Wulcan borta från vissa träningsmoment. Att hon ändå kan prester anser hon vara glädjande.

– Här i Båstad har jag spelat väldigt bra. Jag har varit småskadad innan så det har gått bättre än vad jag hade trott. Jag har inte kunnat köra på med fysträningen och på banan särskilt mycket.

Mariestadstalangen Paulina Wulcan är inne i en minst sagt hektisk period. Våren har präglats av tävlingar både i Sverige och utomlands samtidigt som hon läser sitt sista år på tennisgymnasiet i Lidköping. 19-åringen befinner sig just nu i Båstad där hon spelar en tävling.

I den första omgången ställdes hon mot Anette Munesova och vann matchen med 6–3, 6–3.

Tidigare i våras spenderade hon tre veckor i Tunisien där hon lyckades kvala in till två tävlingar. Motståndet var tufft med bland andra holländska landslagsspelare.

– Jag skulle egentligen ha varit där i tre veckor. Men min sista match skulle spelas dagen innan jag skulle åka hem, men då regnade den bort. Så jag fick boka om min biljett och fick ett wildcard till tävlingen, berättar Paulina, som ställdes mot tyskan Carolin Daniels och förlorade.

Om bara några veckor tar Wulcan studenten. Studierna har hon fått sköta på distans.

– Man får försöka fixa skolan också. Jag har ju med studiematerial och får försöka hitta tid för det. Det är tufft, men man får se till att hänga med.

Efter firandet ska hon tillbaka till banan för nya utmaningar.

– Då börjar sommartouren med nationella seniortävlingar. Sen ska jag försöka vara med i en 25 000-dollarstävling. Det är väldigt tuffa tävlingar och jag kommer antagligen få kvala. Men spelet har känts bra det senaste så målet är att kvala in.

Den senaste tiden har annars präglats av småskavanker som hållit Wulcan borta från vissa träningsmoment. Att hon ändå kan prester anser hon vara glädjande.

– Här i Båstad har jag spelat väldigt bra. Jag har varit småskadad innan så det har gått bättre än vad jag hade trott. Jag har inte kunnat köra på med fysträningen och på banan särskilt mycket.