11 maj 2015 22:20

11 maj 2015 22:20

Lyckligt kvalslut för IFK Skövde

HANDBOLL: Seger i sista matchen säkrade nytt kontrakt

Sista raden i IFK Skövdes dramatiska kvalsaga är skriven.
Och det blev ett lyckligt slut.
– En rätt skön känsla. Det har varit en berg och dalbana, säger Kristian Svensson med ett stort leende.

För första gången sedan IFK Skövde gick upp i elitserien för 25 år sedan har laget tvingats till kval för att rädda sig kvar i den högsta serien. Den tio matcher långa kvalserien har heller inte varit någon dans på rosor för IFK Skövde och först i den sista omgången kunde de blåvita säkra nytt kontrakt.

Lättnad

Inte konstigt att det jublades i IFK efter slutsignalen, men det var lika mycket lättnad hos hemmaspelarna. Ett tungt ok släppte från axlarna i och med att man klarade sig kvar i elitserien och undvek degradering till allsvenskan.

– Man känner mycket lättnad, blandat med en hel del glädje. Man får nog ge det här en-två dagar och låta det sjunka in, säger IFK:s målvakt Robert Lechte som storspelade i kvalavslutningen.

Kvalserien har varit en tuff resa för IFK Skövde.

– Klart att det har varit en pressad situation. Det är många ungar i den här föreningen och det är förbannat viktigt att ha kvar IFK i elitserien så att de, likt oss när vi var yngre, har något att sträva mot. Man har märkt av en press, men samtidigt är det många som har stöttat oss och även om det har varit tungt så har vi känt ett jäkla stöd, fortsätter Lechte.

Jobbig tid

IFK-veteranen Rasmus Wremer konstaterar också att de har varit några svettiga veckor sedan IFK hamnade i kvalserien.

– Så som jag har mått den här månaden, det har varit en sådan pärs. Jag trodde att jag skulle palla det bättre, men det har varit ett rent helvete, menar Wremer.

IFK-veteranen värderade måndagens seger mot Aranäs och räddat elitseriekontrakt högt.

– Det var nästan lika roligt som när vi vann Europacupen 2004. Jag är väldigt glad, fortsätter Wremer.

Nervöst för Lake

Linus Lake lägger handbollsskorna på hyllan efter den här säsongen och med en ljumskskada har han fått följa det mesta av kvalserien från sidan.

– Fy fan vad skönt och det känns rätt okej att lämna över så här. Det har varit nervöst att sitta bredvid, men det kändes tokladdat och även om det skulle ha varit proppen ur tidigare kändes det som om det var vår match, kommenterar Lake segern mot Aranäs.

För första gången sedan IFK Skövde gick upp i elitserien för 25 år sedan har laget tvingats till kval för att rädda sig kvar i den högsta serien. Den tio matcher långa kvalserien har heller inte varit någon dans på rosor för IFK Skövde och först i den sista omgången kunde de blåvita säkra nytt kontrakt.

Lättnad

Inte konstigt att det jublades i IFK efter slutsignalen, men det var lika mycket lättnad hos hemmaspelarna. Ett tungt ok släppte från axlarna i och med att man klarade sig kvar i elitserien och undvek degradering till allsvenskan.

– Man känner mycket lättnad, blandat med en hel del glädje. Man får nog ge det här en-två dagar och låta det sjunka in, säger IFK:s målvakt Robert Lechte som storspelade i kvalavslutningen.

Kvalserien har varit en tuff resa för IFK Skövde.

– Klart att det har varit en pressad situation. Det är många ungar i den här föreningen och det är förbannat viktigt att ha kvar IFK i elitserien så att de, likt oss när vi var yngre, har något att sträva mot. Man har märkt av en press, men samtidigt är det många som har stöttat oss och även om det har varit tungt så har vi känt ett jäkla stöd, fortsätter Lechte.

Jobbig tid

IFK-veteranen Rasmus Wremer konstaterar också att de har varit några svettiga veckor sedan IFK hamnade i kvalserien.

– Så som jag har mått den här månaden, det har varit en sådan pärs. Jag trodde att jag skulle palla det bättre, men det har varit ett rent helvete, menar Wremer.

IFK-veteranen värderade måndagens seger mot Aranäs och räddat elitseriekontrakt högt.

– Det var nästan lika roligt som när vi vann Europacupen 2004. Jag är väldigt glad, fortsätter Wremer.

Nervöst för Lake

Linus Lake lägger handbollsskorna på hyllan efter den här säsongen och med en ljumskskada har han fått följa det mesta av kvalserien från sidan.

– Fy fan vad skönt och det känns rätt okej att lämna över så här. Det har varit nervöst att sitta bredvid, men det kändes tokladdat och även om det skulle ha varit proppen ur tidigare kändes det som om det var vår match, kommenterar Lake segern mot Aranäs.