05 maj 2015 15:54

05 maj 2015 15:54

Aktiv tävlingshelg för Töreboda HK

RIDSPORT

Valborgshelgen innehöll tävling för flera av Töreboda Hästklubbs ryttare och kuskar. Såväl hoppning som dressyr och körning stod på schemat.

Ryttarkamraterna Kumla höll hopptävlingar fredag till söndag och under fredagens tävlingar red Karl-Magnus Svensson och Salem in en tredjeplacering i klassen 1 meter med inverkansbedömning. Istället för den sedvanliga bedömningen där snabbast ryttare med minst fel vinner bedömdes istället samtliga ryttare också utifrån sitt sampel med hästen och korrekthet i sits och rörelser.

Den ryttaren med högst poäng på en skala upp till 30 och minst eller inga fel på hinder vann klassen. Karl-Magnus Svensson red felfritt och fick 26,1 poäng, vilket förärade honom en gul rosett. Karl-Magnus Svensson red även felfritt med Salem i 1.10-klassen med bedömning A.

Lagdressyr

Under lördagen var Töreboda Hästklubbs dressyrlag i dressyrallsvenskan division tre i Mullsjö för att rida andra omgången.

Sara Gustavsson briljerade med ett personligt rekord i Lätt C:1. Tillsammans med ridskoleponnyn O’Kay red hon in 65 procent och därmed en sjundeplacering. Caroline Granath och hennes Shakira hamnade precis nedanför placeringsstrecket i samma klass med sina 64,81 procent. Bättre gick det för Caroline Granath i Lätt B:1 där hon och Shakira placerade sig som fyra på 65,35 procent.

Även Magdalena Augustsson med ridskolehästen Leslijs och Madelene Jansson med hennes egen Nytorps Jazz startade, men fick denna gång nöja sig utan placering. Efter att alla ryttare ridit hamnade laget totalt på femte plats.

Vartofta Rid- och Körsällskap var på söndagen värd för en körtävling där fem kuskar från Töreboda Hästklubb deltog; Klas Dverstorp, Torbjörn Johansson, Anna-Lena Andersson, Jessica Ohlin och Anna-Lena Colliander. Dagens högsta placering stod Klas Dverstorp för i Maraton med 27,37 vilket gav en förstaplacering.

Ryttarkamraterna Kumla höll hopptävlingar fredag till söndag och under fredagens tävlingar red Karl-Magnus Svensson och Salem in en tredjeplacering i klassen 1 meter med inverkansbedömning. Istället för den sedvanliga bedömningen där snabbast ryttare med minst fel vinner bedömdes istället samtliga ryttare också utifrån sitt sampel med hästen och korrekthet i sits och rörelser.

Den ryttaren med högst poäng på en skala upp till 30 och minst eller inga fel på hinder vann klassen. Karl-Magnus Svensson red felfritt och fick 26,1 poäng, vilket förärade honom en gul rosett. Karl-Magnus Svensson red även felfritt med Salem i 1.10-klassen med bedömning A.

Lagdressyr

Under lördagen var Töreboda Hästklubbs dressyrlag i dressyrallsvenskan division tre i Mullsjö för att rida andra omgången.

Sara Gustavsson briljerade med ett personligt rekord i Lätt C:1. Tillsammans med ridskoleponnyn O’Kay red hon in 65 procent och därmed en sjundeplacering. Caroline Granath och hennes Shakira hamnade precis nedanför placeringsstrecket i samma klass med sina 64,81 procent. Bättre gick det för Caroline Granath i Lätt B:1 där hon och Shakira placerade sig som fyra på 65,35 procent.

Även Magdalena Augustsson med ridskolehästen Leslijs och Madelene Jansson med hennes egen Nytorps Jazz startade, men fick denna gång nöja sig utan placering. Efter att alla ryttare ridit hamnade laget totalt på femte plats.

Vartofta Rid- och Körsällskap var på söndagen värd för en körtävling där fem kuskar från Töreboda Hästklubb deltog; Klas Dverstorp, Torbjörn Johansson, Anna-Lena Andersson, Jessica Ohlin och Anna-Lena Colliander. Dagens högsta placering stod Klas Dverstorp för i Maraton med 27,37 vilket gav en förstaplacering.