20 apr 2015 16:51

20 apr 2015 16:51

Rebecka tvåa i tufft startfält

RIDSPORT: Fälltävlan

Lördagen bjöd på härligt vårväder när Föreningen Mantorpsryttarna arrangerade fälttävlan. Flera ekipage från Mariestads ridklubb fanns på plats och tog med sig fina placeringar hem.

Bäst gick det för Rebecka Odhner-Källgård som slutade på andraplats i tävlingens svåraste klass.

Mariestads Rebecka Odhner-Källgård startade i den enstjärniga klassen vilket också var den för dagen den svåraste klassen. Med sin Humty Doo Gräns lade hon sig på en sjätte plats efter dressyrmomentet och avancerade till en andra plats efter en felfri banhoppning, alldeles i rygg på VM - meriterade Mantorpsryttaren Katrin Norling.

Terrängmomentet klarade Rebecka galant utan hinder- eller tidsfel och därmed var andra placeringen säkrad. Hon var tätt följd av den finska juniorlandslagsryttarinnan Eirin Losvik.

Ebba Larsson på Hästekleva Sören Spätte gjorde stilfullt en felfri banhoppnings - och terrängrunda i den enstjärniga klassen. Hon slutade på en 12 plats av de 31 startande ekipagen. I 1-metersklassen placerade sig Sofia Andersson med sin Gardenia på en sjunde plats. Hon visade upp en snygg dressyrritt och gjorde ett bra resultat i de båda följande momenten, banhoppning och terrängritt. Även Rebecka fanns med i det 45 ekipage stora startfältet i 1-meterklassen. Det var med Bellissimo Gräns, som fick göra sin debut i den svårighetsgraden. Resultatet var felfria rundor i såväl banhoppningen som terrängen efter en fin dressyruppvisning. Tio tidsfel gjorde dock att resultatet inte räckte till placering. Även Sofia startade med två hästar hundraklassen, men hennes Silver Loop lyckades dra på sig för många straff för att kunna nå placering.

Mariestads Rebecka Odhner-Källgård startade i den enstjärniga klassen vilket också var den för dagen den svåraste klassen. Med sin Humty Doo Gräns lade hon sig på en sjätte plats efter dressyrmomentet och avancerade till en andra plats efter en felfri banhoppning, alldeles i rygg på VM - meriterade Mantorpsryttaren Katrin Norling.

Terrängmomentet klarade Rebecka galant utan hinder- eller tidsfel och därmed var andra placeringen säkrad. Hon var tätt följd av den finska juniorlandslagsryttarinnan Eirin Losvik.

Ebba Larsson på Hästekleva Sören Spätte gjorde stilfullt en felfri banhoppnings - och terrängrunda i den enstjärniga klassen. Hon slutade på en 12 plats av de 31 startande ekipagen. I 1-metersklassen placerade sig Sofia Andersson med sin Gardenia på en sjunde plats. Hon visade upp en snygg dressyrritt och gjorde ett bra resultat i de båda följande momenten, banhoppning och terrängritt. Även Rebecka fanns med i det 45 ekipage stora startfältet i 1-meterklassen. Det var med Bellissimo Gräns, som fick göra sin debut i den svårighetsgraden. Resultatet var felfria rundor i såväl banhoppningen som terrängen efter en fin dressyruppvisning. Tio tidsfel gjorde dock att resultatet inte räckte till placering. Även Sofia startade med två hästar hundraklassen, men hennes Silver Loop lyckades dra på sig för många straff för att kunna nå placering.