13 apr 2015 15:58

13 apr 2015 15:58

Speedwayen satsar på fler utbildade ledare

SPEEDWAY

Örnarna tillhör en av landets klubbar, men att överleva är inte så enkelt i framtiden. Att syssla med speedway blir mindre och mindre populärt, men nu hoppas Svemo, Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, att bättre utbildade ledare på ungdomssidan ska kunna vända trenden.

Svemo och Serieföreningen Svensk Speedway har tagit fram en ny vision som kallas för Bredd & Talang inom Speedwaysporten och syftet är att ta fram utbildningsmaterial och en arbetsmetodik för ledarna som ska få ungdomarna att inte vilja sluta åka.

”Vi vet att en av de absolut viktigaste faktorerna för att locka nya barn och ungdomar till att idrotta är engagerade och duktiga föräldrar och ledare. Genom att stödja dessa föräldrar och ledare med utbildning hoppas vi att fler ska våga ta på sig den rollen”, säger Michael Olsson, ordförande Serieföreningen, i ett pressmeddelande.

Örnarna tillhör en av landets klubbar, men att överleva är inte så enkelt i framtiden. Att syssla med speedway blir mindre och mindre populärt, men nu hoppas Svemo, Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, att bättre utbildade ledare på ungdomssidan ska kunna vända trenden.

Svemo och Serieföreningen Svensk Speedway har tagit fram en ny vision som kallas för Bredd & Talang inom Speedwaysporten och syftet är att ta fram utbildningsmaterial och en arbetsmetodik för ledarna som ska få ungdomarna att inte vilja sluta åka.

”Vi vet att en av de absolut viktigaste faktorerna för att locka nya barn och ungdomar till att idrotta är engagerade och duktiga föräldrar och ledare. Genom att stödja dessa föräldrar och ledare med utbildning hoppas vi att fler ska våga ta på sig den rollen”, säger Michael Olsson, ordförande Serieföreningen, i ett pressmeddelande.