27 mar 2015 17:13

28 mar 2015 15:26

Engqvist klar – men kan lämna

ISHOCKEY

Filip Engqvist skrev på ett nytt kontrakt med Mariestad Bois i fredags.

Men i det finns en klausul som gör att han kan lämna laget.

På fredagen meddelade sportchefen Ronny Johansson att Engqvist förlängt sitt kontrakt över nästa säsong.

– Det känns jättebra att Filip stannar. Han hade en kanonsäsong i vintras och det är en spelare som vi vill ha med i lagbygget även framöver. Jag tror att han trivs väldigt bra i föreningen och att det är en bidragande orsak till att han stannar, säger Ronny Johansson

Men att Filip stannar kvar i Mariestad Bois är ännu inte klart. I kontraktet har parterna skrivit in en klausul som gör att 22-åringen inte kan lämna för en annan division ett-klubb. Däremot får han byta upp sig om ett lag från allsvenskan skulle komma med ett kontraktsförslag.

Intresse finns

– Det finns en allsvensk klubb som jag fortfarande har kontakt med. Min känsla är att dom bygger sitt lag och om det finns någon plats över så kanske jag får den. Jag har i alla fall förstått att jag inte är den första spelaren som dom kommer skriva med.

Vilken klubb är det det rör sig om?

– Det kan jag inte säga.

Varför har du skrivit på för Bois om läget är som det är?

– Det är lite för Bois skull. Nu får dom lite att jobba efter vad gäller spelarbudgeten och dom kan gå vidare.

På fredagen meddelade sportchefen Ronny Johansson att Engqvist förlängt sitt kontrakt över nästa säsong.

– Det känns jättebra att Filip stannar. Han hade en kanonsäsong i vintras och det är en spelare som vi vill ha med i lagbygget även framöver. Jag tror att han trivs väldigt bra i föreningen och att det är en bidragande orsak till att han stannar, säger Ronny Johansson

Men att Filip stannar kvar i Mariestad Bois är ännu inte klart. I kontraktet har parterna skrivit in en klausul som gör att 22-åringen inte kan lämna för en annan division ett-klubb. Däremot får han byta upp sig om ett lag från allsvenskan skulle komma med ett kontraktsförslag.

Intresse finns

– Det finns en allsvensk klubb som jag fortfarande har kontakt med. Min känsla är att dom bygger sitt lag och om det finns någon plats över så kanske jag får den. Jag har i alla fall förstått att jag inte är den första spelaren som dom kommer skriva med.

Vilken klubb är det det rör sig om?

– Det kan jag inte säga.

Varför har du skrivit på för Bois om läget är som det är?

– Det är lite för Bois skull. Nu får dom lite att jobba efter vad gäller spelarbudgeten och dom kan gå vidare.

  • Milad Akbarzadeh och Freddy Berg