22 mar 2015 16:24

22 mar 2015 17:15

David Moberg Karlsson till U21-landslaget

FOTBOLL: Gjorde mål i tredje ligamatchen på rad

Björsäterfostrade David Moberg Karlsson fick en trevlig present på sin födelsedag i fredags.
Samma dag som anfallaren firade sin 21-årsdag presenterades han också i landslagets U21-trupp.
Dessutom gjorde DMK mål för sitt Nordsjälland i tredje ligamatchen på rad i söndagens möte mot Silkeborg.

Efter tolv raka matcher utan ett enda mål har det lossnat rejält för David Moberg Karlsson i det danska ligaspelet. Så sent som i söndagens match mot Silkeborg (2–2) hittade Moberg Karlsson rätt redan efter fyra minuter. Detta var Moberg Karlssons tredje match på rad där han gjort mål för sitt Nordsjälland.

– Det handlar egentligen om att jag har fått tid att spela in mig och jag vet att jag innesitter såpass med kapacitet att jag kan göra bra ifrån mig om jag får vara i gång. Ju mer speltid jag får, desto bättre blir jag, säger Moberg Karlsson.

Efter en lång tids halsproblem opererade han bort halsmandlarna under ligans uppehåll i december.

– Jag gick länge med infektioner i halsen och hade det också ganska jobbigt med luftvägskatarr. Det gjorde att jag var nedtryckt i immunförsvaret och kände mig mer eller mindre sjuk hela tiden. Nu är allt det där borta och det är en enorm skillnad.

Hans uppåtgående formkurva gör uttagningen till U21-landslaget än mer intressant. I fredags presenterads Sveriges 20-mannatrupp där ett av de nya namnen i U21-sammanhang är just Björsäterfostrade David Moberg Karlsson.

Dessutom kom beskedet på samma dag som DMK firade sin 21 födelsedag.

– Det är klart att det är jätteroligt att bli uttagen till landslaget, men det är ingenting som jag har gått och funderat speciellt mycket över. När jag var yngre så var det så enormt stort att få den chansen, nu är det mer ett kvitto på att jag gör ett bra jobb i ligan, säger han också fortsätter:

– Jag menar såklart inte att jag inte bryr mig. Tvärt om, det är en fin uppmuntran och ett bra skyltfönster att visa sig i, men mitt totala fokus ligger på att göra ett bra jobb med mitt ligalag. Jag sitter inte på svenska förbundets hemsida och uppdaterar för att hoppas hitta mitt namn.

Han har tidigare landslagsmeriter från både U17 och U19 där han sammanlagt är bokförd för 17 matcher och sex mål.

Det yngre U21-landslaget spelar mot Ryssland 27 mars och Norge 31 mars.

Sveriges kval till U21-EM 2017 inleds i september mot San Marino. Övriga lag i gruppen är Spanien, Kroatien, Georgien och Estland.

Efter tolv raka matcher utan ett enda mål har det lossnat rejält för David Moberg Karlsson i det danska ligaspelet. Så sent som i söndagens match mot Silkeborg (2–2) hittade Moberg Karlsson rätt redan efter fyra minuter. Detta var Moberg Karlssons tredje match på rad där han gjort mål för sitt Nordsjälland.

– Det handlar egentligen om att jag har fått tid att spela in mig och jag vet att jag innesitter såpass med kapacitet att jag kan göra bra ifrån mig om jag får vara i gång. Ju mer speltid jag får, desto bättre blir jag, säger Moberg Karlsson.

Efter en lång tids halsproblem opererade han bort halsmandlarna under ligans uppehåll i december.

– Jag gick länge med infektioner i halsen och hade det också ganska jobbigt med luftvägskatarr. Det gjorde att jag var nedtryckt i immunförsvaret och kände mig mer eller mindre sjuk hela tiden. Nu är allt det där borta och det är en enorm skillnad.

Hans uppåtgående formkurva gör uttagningen till U21-landslaget än mer intressant. I fredags presenterads Sveriges 20-mannatrupp där ett av de nya namnen i U21-sammanhang är just Björsäterfostrade David Moberg Karlsson.

Dessutom kom beskedet på samma dag som DMK firade sin 21 födelsedag.

– Det är klart att det är jätteroligt att bli uttagen till landslaget, men det är ingenting som jag har gått och funderat speciellt mycket över. När jag var yngre så var det så enormt stort att få den chansen, nu är det mer ett kvitto på att jag gör ett bra jobb i ligan, säger han också fortsätter:

– Jag menar såklart inte att jag inte bryr mig. Tvärt om, det är en fin uppmuntran och ett bra skyltfönster att visa sig i, men mitt totala fokus ligger på att göra ett bra jobb med mitt ligalag. Jag sitter inte på svenska förbundets hemsida och uppdaterar för att hoppas hitta mitt namn.

Han har tidigare landslagsmeriter från både U17 och U19 där han sammanlagt är bokförd för 17 matcher och sex mål.

Det yngre U21-landslaget spelar mot Ryssland 27 mars och Norge 31 mars.

Sveriges kval till U21-EM 2017 inleds i september mot San Marino. Övriga lag i gruppen är Spanien, Kroatien, Georgien och Estland.