17 mar 2015 16:16

18 mar 2015 06:58

Bois-spelare misshandlades på gatan

ISHOCKEY:

Den sena fredagspromenaden hem blev en mardröm för Mariestad Bois-spelaren Calvin Smith.
20-åringen misshandlades så svårt att han missar torsdagens kvalmatch med J20.
– Det var inte mitt livs roligaste kväll, säger 20-åringen.

Det var i fredags kväll som Mariestad Bois-spelaren Calvin Smith var på väg hem från lagkompisen Charlie Björklund. På vägen, alldeles intill Vänershof, stannade en bil med tre män i. En av dem misshandlade Smith så illa att han fick föras till sjukhuset i Skövde där han blev liggande över natten.

– Det var inget jag hade förväntat mig, berättar Calvin för MT.

”FIck ögonkontakt”

– Det åkte förbi en bil, jag tänkte inte så mycket på det. Jag fick ögonkontakt med någon i baksätet och flinade lite, eftersom bilen såg lustig ut. Sen åkte om förbi. Men längre fram vände dom, körde fram till mig och gick ur bilen. Då var dom hotfulla och frågade varför jag såg så kaxig ut och om jag ville ha stryk.

– Det blev lite ordväxling och jag var nog lite kaxig och provocerande, men jag slog ingen. Jag rörde ingen.

Från ingenstans började en av männen sparka på Calvin ”två, tre gånger mellan benen och i magen”.

– Jag blev jäkligt chockad, det kom så oprovocerat.

Strypgrepp

Därefter ska den misstänkte gärningsmannen ha tagit ett strypgrepp på Smith, som tuppade av. När han vaknade var männen borta. Strax därefter kom polisen och Calvins vänner.

– Jag blev skjutsad till sjukhuset. Jag har lite blåmärken här och där. Har jäkligt ont i käken och jag tror att jag har fått en spark mot skulderbladet.

Det värsta av allt är hjärnskakningen som hindrar honom från spel mot Nynäshamn i torsdagens kval till J20 superelit.

– Det känns jäkligt surt. Jag missar årets roligaste match och det är inte nice.

Om Calvin spelar den andra playoffmatchen, som spelas på söndag, är oklart. Just nu befinner sig Smith hemma hos sina föräldrar i Göteborg. I efterhand är han tacksam för allt stöd han fått.

– Man blir väldigt glad för att folk hör av sig och bryr sig.

Gärningsmannen, en 20-årig Mariestadsbo, är misstänkt för misshandel.

Det var i fredags kväll som Mariestad Bois-spelaren Calvin Smith var på väg hem från lagkompisen Charlie Björklund. På vägen, alldeles intill Vänershof, stannade en bil med tre män i. En av dem misshandlade Smith så illa att han fick föras till sjukhuset i Skövde där han blev liggande över natten.

– Det var inget jag hade förväntat mig, berättar Calvin för MT.

”FIck ögonkontakt”

– Det åkte förbi en bil, jag tänkte inte så mycket på det. Jag fick ögonkontakt med någon i baksätet och flinade lite, eftersom bilen såg lustig ut. Sen åkte om förbi. Men längre fram vände dom, körde fram till mig och gick ur bilen. Då var dom hotfulla och frågade varför jag såg så kaxig ut och om jag ville ha stryk.

– Det blev lite ordväxling och jag var nog lite kaxig och provocerande, men jag slog ingen. Jag rörde ingen.

Från ingenstans började en av männen sparka på Calvin ”två, tre gånger mellan benen och i magen”.

– Jag blev jäkligt chockad, det kom så oprovocerat.

Strypgrepp

Därefter ska den misstänkte gärningsmannen ha tagit ett strypgrepp på Smith, som tuppade av. När han vaknade var männen borta. Strax därefter kom polisen och Calvins vänner.

– Jag blev skjutsad till sjukhuset. Jag har lite blåmärken här och där. Har jäkligt ont i käken och jag tror att jag har fått en spark mot skulderbladet.

Det värsta av allt är hjärnskakningen som hindrar honom från spel mot Nynäshamn i torsdagens kval till J20 superelit.

– Det känns jäkligt surt. Jag missar årets roligaste match och det är inte nice.

Om Calvin spelar den andra playoffmatchen, som spelas på söndag, är oklart. Just nu befinner sig Smith hemma hos sina föräldrar i Göteborg. I efterhand är han tacksam för allt stöd han fått.

– Man blir väldigt glad för att folk hör av sig och bryr sig.

Gärningsmannen, en 20-årig Mariestadsbo, är misstänkt för misshandel.