02 mar 2015 20:05

03 mar 2015 07:33

Du fick bryta Öppet spår, vad hände?

Mariestad Bois-spelaren Filip Engqvist som bröt Öppet spår i Evertsberg på måndagen.

– Det var det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Från Risberg hade jag kramp i hela kroppen och fick åka i intervaller på 200 meter fram till Evertsberg, sedan gick det helt enkelt inte att fortsätta.

Det har pratats otroligt mycket om valla och före under VM i Falun, hur var dina skidor?

– Jag hade inget fäste alls, så jag fick staka mig fram. Dessutom var det riktigt illa på en del ställen. Det fanns partier där det bara var vatten och inga spår alls.

Ryktet säger att du inte hade allt för mycket förberedelser, tror du att du underskattade uppgiften?

– Det är sant att jag inte har tränat skidor alls mycket, en gång bara i vinter. Kanske att jag underskattade hur jobbigt det skulle bli, jag har ju cyklat Vättern runt och tänkte väl att det var ungefär samma arbetsinsats, men det går inte att jämföra.

Hur känner du nu? Är du revanschsugen?

– Jag vet faktiskt inte om jag vill utsätta mig för det här någonsin mer. Jag är inte den som ger upp i första taget och jag är van vid att träna mycket, så det känns jäkligt tråkigt att jag blev tvungen att bryta. Just nu har jag så ont att jag inte ens kan lyfta armarna.

Gullspångsduon, Björn Claesson och Anton Holgersson inledde sin svenska klassiker mellan Sälen och Mora i måndags. Holgersson passerade mållinjen efter 8 timmar och 15  minuter medan Claesson var lite snabbare och anlände till Mora efter 8 timmar och 5 minuter.

– Det var det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Från Risberg hade jag kramp i hela kroppen och fick åka i intervaller på 200 meter fram till Evertsberg, sedan gick det helt enkelt inte att fortsätta.

Det har pratats otroligt mycket om valla och före under VM i Falun, hur var dina skidor?

– Jag hade inget fäste alls, så jag fick staka mig fram. Dessutom var det riktigt illa på en del ställen. Det fanns partier där det bara var vatten och inga spår alls.

Ryktet säger att du inte hade allt för mycket förberedelser, tror du att du underskattade uppgiften?

– Det är sant att jag inte har tränat skidor alls mycket, en gång bara i vinter. Kanske att jag underskattade hur jobbigt det skulle bli, jag har ju cyklat Vättern runt och tänkte väl att det var ungefär samma arbetsinsats, men det går inte att jämföra.

Hur känner du nu? Är du revanschsugen?

– Jag vet faktiskt inte om jag vill utsätta mig för det här någonsin mer. Jag är inte den som ger upp i första taget och jag är van vid att träna mycket, så det känns jäkligt tråkigt att jag blev tvungen att bryta. Just nu har jag så ont att jag inte ens kan lyfta armarna.

Gullspångsduon, Björn Claesson och Anton Holgersson inledde sin svenska klassiker mellan Sälen och Mora i måndags. Holgersson passerade mållinjen efter 8 timmar och 15  minuter medan Claesson var lite snabbare och anlände till Mora efter 8 timmar och 5 minuter.