16 feb 2015 17:30

16 feb 2015 17:30

Lämnade Töreboda för spel på student-OS

Ishockey

Töreboda HF-målvakten Arvid Ljung, 22, spelade för det svenska laget i den 27:e upplagan av Universiaden (student-OS) i spanska Granada.

Hur kom du med i laget?

– Med tanke på att jag studerar på Högskolan i Skövde och spelar hockey uppfyllde jag kriterierna. Jag hade aldrig hört talas om turneringen innan jag blev uttagen. Universiaden är inte särskilt stort i Sverige.

Vad åkte ni med för trupp?

– Vi var några division två-spelare, men de flesta spelar i trean. Så man kan säga att kvaliteten var ganska blandad. Det var stor skillnad mot andra nationer. Ryssland, som vann turneringen, hade spelare från KHL och som tidigare varit med i JVM. Även Kanada, USA och Kazakstan var bra.

Hur gick det för er?

– Vi hade oturen att hamna i samma grupp som Ryssland och Kanada. Vi förlorade dom matcherna, men vann den avslutande matchen mot Sydkorea. Totalt spelade vi sex matcher och vi slutade nia. Jag stod hälften av matcherna.

Turneringen krockade med serieavslutningen med THF. Var det surt?

– Ja, men ledarna sa att det var upp till mig om jag ville åka. Och jag ångrar inte valet. Det var en häftig upplevelse.

Blir du kvar i THF?

– Jag har inte tänkt så långt. Jag hade gärna spelat i division ett, men vi får se hur det blir.

Hur kom du med i laget?

– Med tanke på att jag studerar på Högskolan i Skövde och spelar hockey uppfyllde jag kriterierna. Jag hade aldrig hört talas om turneringen innan jag blev uttagen. Universiaden är inte särskilt stort i Sverige.

Vad åkte ni med för trupp?

– Vi var några division två-spelare, men de flesta spelar i trean. Så man kan säga att kvaliteten var ganska blandad. Det var stor skillnad mot andra nationer. Ryssland, som vann turneringen, hade spelare från KHL och som tidigare varit med i JVM. Även Kanada, USA och Kazakstan var bra.

Hur gick det för er?

– Vi hade oturen att hamna i samma grupp som Ryssland och Kanada. Vi förlorade dom matcherna, men vann den avslutande matchen mot Sydkorea. Totalt spelade vi sex matcher och vi slutade nia. Jag stod hälften av matcherna.

Turneringen krockade med serieavslutningen med THF. Var det surt?

– Ja, men ledarna sa att det var upp till mig om jag ville åka. Och jag ångrar inte valet. Det var en häftig upplevelse.

Blir du kvar i THF?

– Jag har inte tänkt så långt. Jag hade gärna spelat i division ett, men vi får se hur det blir.