09 feb 2015 14:41

09 feb 2015 15:40

Vinterlöparna möttes i Undenäs

Löpning och gång stod på programmet då den fjärde av sex deltävlingar i Vinterspringet genomfördes.

För första gången skedde det i Undenäs med Undenäsbygdens byalag och SOK Unden som arrangörer.

Tävlingen innehöll även en kortis på 500 meter för barn och sträckan var från Undenäsgården och vändpunkt vid kyrkan. Övriga sprang och gick Kyrkrundan på 2,5 km, ett två eller fyra varv. Den sista uppförssträckan var ganska tuff.

Nova Andersson, IF Hagen FIK, 8 år ung gjorde 2,5 km jättebra och mamma Sandra vann milen för fjärde gången. Lillebror Tim joggade 500 meter tillsammans med mormor. Gustav Hagejärd kutade också till kyrkan och tillbaka.

Mariestads AIF:s Sture Axén var snabbast av alla på 2,5 km och Jan-Ove Lämgren,Närkeklubben Östansjö SK, segrade på halvmilen före Åke Olofsson, IFK Skövde. Två löpare delade fjärdeplatsen, Sven-Gunnar Holmén, Maif och Ulf Björlin, IK Wilske. Göte Ivarsson, IFK Skövde, blev femma.

Ulf Larsson, SOK Träff var åter etta på milen och åter blev klubbkompisen Jonas Wallerman tvåa.

Martin Grudemo, SOK Unden, segrade i gångklassen 2,5 km före Mariestads Sven-Inge Jansson och Bosse Johansson. Gångaren P-Å Lindqvist, Billingen, segrade på halvmilen före Sven Johansson, Hova, och SOK Unden-gångarna Evert Johansson och Göran Wahlström.

Hovadamerna Katarina Olofsson, Helen Andersson och Margareta Johansson var snabbast på gångklassens halvmil före Annika Linnarsson och Margareta Andersson, båda SOK Unden.

Hemmadamen Eva Hagejärd, Undenäs, blev sexa. Nästa Vinterspring är i Töreboda.

Tävlingen innehöll även en kortis på 500 meter för barn och sträckan var från Undenäsgården och vändpunkt vid kyrkan. Övriga sprang och gick Kyrkrundan på 2,5 km, ett två eller fyra varv. Den sista uppförssträckan var ganska tuff.

Nova Andersson, IF Hagen FIK, 8 år ung gjorde 2,5 km jättebra och mamma Sandra vann milen för fjärde gången. Lillebror Tim joggade 500 meter tillsammans med mormor. Gustav Hagejärd kutade också till kyrkan och tillbaka.

Mariestads AIF:s Sture Axén var snabbast av alla på 2,5 km och Jan-Ove Lämgren,Närkeklubben Östansjö SK, segrade på halvmilen före Åke Olofsson, IFK Skövde. Två löpare delade fjärdeplatsen, Sven-Gunnar Holmén, Maif och Ulf Björlin, IK Wilske. Göte Ivarsson, IFK Skövde, blev femma.

Ulf Larsson, SOK Träff var åter etta på milen och åter blev klubbkompisen Jonas Wallerman tvåa.

Martin Grudemo, SOK Unden, segrade i gångklassen 2,5 km före Mariestads Sven-Inge Jansson och Bosse Johansson. Gångaren P-Å Lindqvist, Billingen, segrade på halvmilen före Sven Johansson, Hova, och SOK Unden-gångarna Evert Johansson och Göran Wahlström.

Hovadamerna Katarina Olofsson, Helen Andersson och Margareta Johansson var snabbast på gångklassens halvmil före Annika Linnarsson och Margareta Andersson, båda SOK Unden.

Hemmadamen Eva Hagejärd, Undenäs, blev sexa. Nästa Vinterspring är i Töreboda.