17 jan 2015 14:58

23 jan 2015 14:47

Foto: Johanna Drath

Alla vinnare i klasskamp

Alla vinner, ingen förlorar.
För sjätte gången arrangerade Mariestads Aif klasshandboll för kommunens skolor.
– Nästan alla skolor finns representerade, vilket så klart känns jättebra, säger Anna Jansson från arrangören.

De stora grabbarna, eller i alla fall de som spelar i A-landslaget har gjort entré i årets VM-turnering. Kanske var någon av framtidens svenska stjärnor på plats när Mariestads Aif arrangerade Klasshandboll i lördags, kanske inte.

Det är faktiskt inte det viktigaste. Det räknas inga resultat och inget slutspel arrangeras. I Vadsbohallen spelades det handboll, lektes fikades och umgicks. Hur det sedan gick i matcherna var inte lika viktigt.

Med drygt 280 anmälda barn var årets upplaga av arrangemanget det största hittills.

– Alla lag är garanterade tre matcher var, något lag kanske får spela någon mer match för att vi ska få ihop schemat. Vi korar ingen vinnare och räknar inga resultat, detta handlar om att barn i vår kommun ska få en chans att spela handboll, säger Anna Jansson från arrangören.

Handboll spelades det också i lördagens arrangemang, högt och lågt.

Från årskurs två till och med fem var det fyra timmars fullt ös.

– Vi stöttar upp med ledare för de klasser som inte har någon förälder eller lärare tillgänglig. Dessutom ser vi till att bilda lag över skolgränserna om det inte blir fulla lag i klasserna. Vill en eller två från en klass spela, ja då ordnar vi med sammanslagning, berättar Jansson.

De stora grabbarna, eller i alla fall de som spelar i A-landslaget har gjort entré i årets VM-turnering. Kanske var någon av framtidens svenska stjärnor på plats när Mariestads Aif arrangerade Klasshandboll i lördags, kanske inte.

Det är faktiskt inte det viktigaste. Det räknas inga resultat och inget slutspel arrangeras. I Vadsbohallen spelades det handboll, lektes fikades och umgicks. Hur det sedan gick i matcherna var inte lika viktigt.

Med drygt 280 anmälda barn var årets upplaga av arrangemanget det största hittills.

– Alla lag är garanterade tre matcher var, något lag kanske får spela någon mer match för att vi ska få ihop schemat. Vi korar ingen vinnare och räknar inga resultat, detta handlar om att barn i vår kommun ska få en chans att spela handboll, säger Anna Jansson från arrangören.

Handboll spelades det också i lördagens arrangemang, högt och lågt.

Från årskurs två till och med fem var det fyra timmars fullt ös.

– Vi stöttar upp med ledare för de klasser som inte har någon förälder eller lärare tillgänglig. Dessutom ser vi till att bilda lag över skolgränserna om det inte blir fulla lag i klasserna. Vill en eller två från en klass spela, ja då ordnar vi med sammanslagning, berättar Jansson.

  • Johanna Drath