25 nov 2014 14:28

23 jan 2015 14:45

Enberg satte svenskt juniorrekord på EM

TYNGDLYFTNING

Mariestads AIF:s Emma Enberg slutade tia i både ryck och stöt på junior-EM på Cypern.

Emma har två år kvar som junior och kom till mästerskapet i toppslag och med förhoppningar om att slå personliga rekord.

På tisdagsmorgonen gick Emma in på 66 kilo i ryck, vilket hon klarade galant. Hon tog även 70 kilo, vilket innebar personligt rekord. Ett försök på 73 kilo gjordes men det fattas fortfarande något för att klara det.

I stöt visste Emma att hon hade chans att nå över Angelica Roos svenska juniorrekord på 89 kilo. Borlängetjejen inledde med att klara 83 och 87 kilo och begärde sedan 90 kilo på stången. Bestämt klev hon upp på tävlingspodiet och klarade vikten.

På Maifs hemsida säger tränaren Lars Ekman att resultaten bådar gott inför fortsättningen och att man till nästa säsong vill vara bland de sex bästa för att 2016 kriga om medaljerna.

Emma har två år kvar som junior och kom till mästerskapet i toppslag och med förhoppningar om att slå personliga rekord.

På tisdagsmorgonen gick Emma in på 66 kilo i ryck, vilket hon klarade galant. Hon tog även 70 kilo, vilket innebar personligt rekord. Ett försök på 73 kilo gjordes men det fattas fortfarande något för att klara det.

I stöt visste Emma att hon hade chans att nå över Angelica Roos svenska juniorrekord på 89 kilo. Borlängetjejen inledde med att klara 83 och 87 kilo och begärde sedan 90 kilo på stången. Bestämt klev hon upp på tävlingspodiet och klarade vikten.

På Maifs hemsida säger tränaren Lars Ekman att resultaten bådar gott inför fortsättningen och att man till nästa säsong vill vara bland de sex bästa för att 2016 kriga om medaljerna.