17 nov 2014 19:11

23 jan 2015 14:45

Landslagsgymnast besökte Mariestad

I söndags fick Mariestads gymnastikklubb finbesök när landslagsgymnasten Hanna Oledal besökte Högelidshallen.

Hanna berättade om sin resa inom truppgymnastiken och hur hon kom med i landslaget. Hon hade även gjort i ordning en egen film från EM, som avgjordes på Island i oktober. Där var Hanna med och tog brons i mixedlaget. Vid samma mästerskap tog Sveriges damlandslag guld och herrarna silver.

Efter EM har flera av landslagsgymnasterna besökt föreningar för att inspirera barn och ungdomar som tränar gymnastik.

– Vi är självklart väldigt glada att över att Hanna kom hit. Allt blev klart med kort varsel men ändå var det ett 40-tal gymnaster som kom och lyssnade. De var väldigt nöjda med besöket och ställde många frågor, säger Sanna Andersson i gymnastiklubben.

Hanna berättade om sin resa inom truppgymnastiken och hur hon kom med i landslaget. Hon hade även gjort i ordning en egen film från EM, som avgjordes på Island i oktober. Där var Hanna med och tog brons i mixedlaget. Vid samma mästerskap tog Sveriges damlandslag guld och herrarna silver.

Efter EM har flera av landslagsgymnasterna besökt föreningar för att inspirera barn och ungdomar som tränar gymnastik.

– Vi är självklart väldigt glada att över att Hanna kom hit. Allt blev klart med kort varsel men ändå var det ett 40-tal gymnaster som kom och lyssnade. De var väldigt nöjda med besöket och ställde många frågor, säger Sanna Andersson i gymnastiklubben.