06 nov 2014 19:42

23 jan 2015 14:44

Nieminen: "Vad ska jag säga?"

INNEBANDY: Division 1 mellersta

Kritiken från spelarna svider hos Lockeruds tränare Marjo Nieminen – som erbjuder sig att hoppa av.
– Visst är det tråkigt att tjejerna använder media för att kommunicera. Vad ska jag säga?

Marjo Nieminen blir närmast förbryllad över kritiken som några av spelarna i laget valt att framför i Mariestads-Tidningen. Den 32-åriga tränaren känner inte igen synpunkterna som framkommit.

– Absolut inte, det är ingen som särbehandlas. När jag snackar med etablerade spelare har dom också fått veta att dom lever. Jag är inte den som sticker fingrarna emellan. Snarare är det så att jag är hårdare mot dom som varit med ett tag, säger Nieminen.

Hon säger sig inte känna till att spelarrådet nyligen hållit ett möte med truppen för att diskutera hennes vara eller icke vara i klubben. Nieminen menar att omröstningen om hon ska vara kvar som tränare skett på spelarrådets eget initiativ.

– Det är via spelarrådet det ska komma kritik till oss. Vi måste också få höra vad vi gör mindre bra, men man behöver inte komma direkt till oss. Huvudsaken är att den kommunikationen kommit fram. Jag visste inte om att det röstats om att jag ska vara kvar. Det ska jag ta med spelarrådet.

Anledningen till att laget har så få spelare som tränar beror, enligt Nieminen, på att truppen är liten och många spelare sjuka hela tiden.

– Sen om du hittar fler spelare så får du gärna ordna fram det, så vi inte har dålig närvaro. Men sjukdomar är den största anledningen. Sen har vi folk som jobbar och dom kan inte jag gå och rycka ifrån sin arbetsplats.

Det finns också spelare som är kritiska till att du plockade in Jenny Lundman?

– Då säger jag bara: titta hur vi ligger till i tabellen. Då förstår du vad jag menar. Den gången hade vi tre backar tillgängliga.

Nieminen berättar också att spelarna är alldeles för dåligt tränade. 70 procent av truppen klarar inte testvärdena.

– Man kommer till och med högre med vilja. Spelar man på den här nivån är det eget ansvar.

Hur är det med kommunikationen?

– Det är bara en spelare som varit framme hos mig och frågat mig vad den ska göra för att bli bättre. Jag har sagt till spelarna att dom måste kommunicera både med mig och med varandra. Det är det vi försöker lära dom. Det är upp till spelaren att prata med tränaren och be om hjälp.

Sent under torsdagskvällen kallade Lockeruds sportgrupp, med ordföranden Joachim Magnusson i spetsen, till ett extrainsatt möte.

– Vi står bakom ledarstaben. Dom lägger ner mycket tid och det är inget snack om att truppen är tunn, säger Magnusson.

Han tror att det sportsliga läget, där laget ligger under strecket, är en bidragande orsak till frustrationen.

– Det är ett tufft läge. Vi måste jobba tillsammans och hitta lösningar framåt.

Marjo Nieminen blir närmast förbryllad över kritiken som några av spelarna i laget valt att framför i Mariestads-Tidningen. Den 32-åriga tränaren känner inte igen synpunkterna som framkommit.

– Absolut inte, det är ingen som särbehandlas. När jag snackar med etablerade spelare har dom också fått veta att dom lever. Jag är inte den som sticker fingrarna emellan. Snarare är det så att jag är hårdare mot dom som varit med ett tag, säger Nieminen.

Hon säger sig inte känna till att spelarrådet nyligen hållit ett möte med truppen för att diskutera hennes vara eller icke vara i klubben. Nieminen menar att omröstningen om hon ska vara kvar som tränare skett på spelarrådets eget initiativ.

– Det är via spelarrådet det ska komma kritik till oss. Vi måste också få höra vad vi gör mindre bra, men man behöver inte komma direkt till oss. Huvudsaken är att den kommunikationen kommit fram. Jag visste inte om att det röstats om att jag ska vara kvar. Det ska jag ta med spelarrådet.

Anledningen till att laget har så få spelare som tränar beror, enligt Nieminen, på att truppen är liten och många spelare sjuka hela tiden.

– Sen om du hittar fler spelare så får du gärna ordna fram det, så vi inte har dålig närvaro. Men sjukdomar är den största anledningen. Sen har vi folk som jobbar och dom kan inte jag gå och rycka ifrån sin arbetsplats.

Det finns också spelare som är kritiska till att du plockade in Jenny Lundman?

– Då säger jag bara: titta hur vi ligger till i tabellen. Då förstår du vad jag menar. Den gången hade vi tre backar tillgängliga.

Nieminen berättar också att spelarna är alldeles för dåligt tränade. 70 procent av truppen klarar inte testvärdena.

– Man kommer till och med högre med vilja. Spelar man på den här nivån är det eget ansvar.

Hur är det med kommunikationen?

– Det är bara en spelare som varit framme hos mig och frågat mig vad den ska göra för att bli bättre. Jag har sagt till spelarna att dom måste kommunicera både med mig och med varandra. Det är det vi försöker lära dom. Det är upp till spelaren att prata med tränaren och be om hjälp.

Sent under torsdagskvällen kallade Lockeruds sportgrupp, med ordföranden Joachim Magnusson i spetsen, till ett extrainsatt möte.

– Vi står bakom ledarstaben. Dom lägger ner mycket tid och det är inget snack om att truppen är tunn, säger Magnusson.

Han tror att det sportsliga läget, där laget ligger under strecket, är en bidragande orsak till frustrationen.

– Det är ett tufft läge. Vi måste jobba tillsammans och hitta lösningar framåt.

  • Milad Akbarzadeh