04 nov 2014 19:30

23 jan 2015 14:44

Reste till Litauen och skänkte fotbollsgåvor

IDROTT

Fyra representanter från Vadsbo idrottshistoriska sällskap besökte Litauen under en vecka.

Syftet med resan var att förmedla och utbyta idrottskontakter i staden Pakruojis – som är Mariestads vänort sedan 1998.

– Bland annat överräckte vi gamla matchställ som Vadsboalliansens flicklag hade tidigare. Vi delade även ut träningsoveraller och fotbollar. Gåvorna togs emot av Gintarias Jasiunas, som är områdets sportchef, säger Bo Zackrisson.

Zackrisson, Olle Malmberg, Börje Carlsson och Christer Karnegren var runt i landet och tittade på några idrottsanläggningar av skiftande slag. De såg även en rugbylandskamp mellan Litauen och Ungern i staden Siauliai.

Syftet med resan var att förmedla och utbyta idrottskontakter i staden Pakruojis – som är Mariestads vänort sedan 1998.

– Bland annat överräckte vi gamla matchställ som Vadsboalliansens flicklag hade tidigare. Vi delade även ut träningsoveraller och fotbollar. Gåvorna togs emot av Gintarias Jasiunas, som är områdets sportchef, säger Bo Zackrisson.

Zackrisson, Olle Malmberg, Börje Carlsson och Christer Karnegren var runt i landet och tittade på några idrottsanläggningar av skiftande slag. De såg även en rugbylandskamp mellan Litauen och Ungern i staden Siauliai.