22 okt 2014 10:00

23 jan 2015 14:43

"Något som inte stämmer"

ISHOCKEY: Hockeybloggaren ifrågasätter Mariestad Bois

Efter Mariestad Bois minst sagt svaga säsongsinledning är det många som reser frågetecken kring laget.
En av dem är hockeybloggaren Mikael Mjörnberg.
– Om Mariestad fortsätter spela som dom har gjort blir det inte allettan, säger han.

Mikael Mjörnberg har nischat sig som division ett-frälst och bloggar om hockeyettan på hockeysverige.se. Han är förbryllad över att laget börjat säsongen så knackigt. Efter förlusten mot Kumla delade Mjörnberg med sig av sina synpunkter i ett blogginlägg.

– Dom verkar inte få ut vad dom ska av materialet. Som jag har förstått det så är det inte samma desperata inställning och hårda jobb som det var föra året, säger Mjörnberg till MT.

Han pekar också på att offensiven brister många gånger. I sin blogg kritiserar han nyförvärvet Daniel Erlich för att göra alldeles för få mål.

– Tar man in en import som ska ersätta Eddie Davidsson så ska han leda poängligan. Målen ska komma också. Erlich har gjort två mål – mot Forshaga och Grästorp. Utan att ta ära från något av lagen så funkar det inte för Bois att åka och förlora mot Kumla och Arboga. Dom måste börja slå dom sämre lagen. Det finns inga hedervärda förluster längre.

På Mariestad Bois supportrars forum, www.oxarna.se, efterlyser man också fler poäng. En del vill se att unge målvakten Robin Wallin får chansen. Andra menar att powerplay-strategin är fel. En av supportrarna vill att någon visar upp matchvideor från förra säsongen som var oerhört lyckosam.

– Dom brukar vara stabila och ligga i toppen. Vanligtvis ska Mariestad vara klasser bättre. Nu verkar det som att något inte stämmer i spelet.

Mjörnberg tror dock att det inte skulle vara någon sportslig katastrof om Bois missar allettan.

– Nej, det kanske till och med är bättre att gå genom fortsättningsserien. Jag menar, allettan kommer vara tuff med lag som Troja-Ljungby och Tingsryd som satsar hårt. Då måste man verkligen vara på topp.

I kväll ställs Mariestad mot tabellfyran Tranås.

Mikael Mjörnberg har nischat sig som division ett-frälst och bloggar om hockeyettan på hockeysverige.se. Han är förbryllad över att laget börjat säsongen så knackigt. Efter förlusten mot Kumla delade Mjörnberg med sig av sina synpunkter i ett blogginlägg.

– Dom verkar inte få ut vad dom ska av materialet. Som jag har förstått det så är det inte samma desperata inställning och hårda jobb som det var föra året, säger Mjörnberg till MT.

Han pekar också på att offensiven brister många gånger. I sin blogg kritiserar han nyförvärvet Daniel Erlich för att göra alldeles för få mål.

– Tar man in en import som ska ersätta Eddie Davidsson så ska han leda poängligan. Målen ska komma också. Erlich har gjort två mål – mot Forshaga och Grästorp. Utan att ta ära från något av lagen så funkar det inte för Bois att åka och förlora mot Kumla och Arboga. Dom måste börja slå dom sämre lagen. Det finns inga hedervärda förluster längre.

På Mariestad Bois supportrars forum, www.oxarna.se, efterlyser man också fler poäng. En del vill se att unge målvakten Robin Wallin får chansen. Andra menar att powerplay-strategin är fel. En av supportrarna vill att någon visar upp matchvideor från förra säsongen som var oerhört lyckosam.

– Dom brukar vara stabila och ligga i toppen. Vanligtvis ska Mariestad vara klasser bättre. Nu verkar det som att något inte stämmer i spelet.

Mjörnberg tror dock att det inte skulle vara någon sportslig katastrof om Bois missar allettan.

– Nej, det kanske till och med är bättre att gå genom fortsättningsserien. Jag menar, allettan kommer vara tuff med lag som Troja-Ljungby och Tingsryd som satsar hårt. Då måste man verkligen vara på topp.

I kväll ställs Mariestad mot tabellfyran Tranås.

  • Milad Akbarzadeh