21 okt 2014 16:20

23 jan 2015 14:43

Två nya förare till Örnarna

SPEEDWAY: Allsvenskan

Mitt framför näsan på Valsarna ryckte Örnarna till sig Adrian Bergqvist, som tillsammans med polacken Artur Czaja är klara för Mariestadsklubben.
– Jag hade Valsarnas kontrakt framför mig – men Örnarna var ett bättre alternativ, säger Bergqvist.

Den storsatsande 21-åringen Adrian Bergqvist har skrivit på för Örnarna och är klar för en andra sejour i klubben. Turerna kring värmlänningen har varit många. Nyligen presenterades han av Hagfors-klubben Valsarna – men det var helt fel.

– Jag fick ett kontraktsförslag och vi var muntligt överens om att jag skulle köra varje match. Sen kunde dom helt plötsligt inte att lova det längre, säger Bergqvist.

Då såg Örnarna sin chans och norpade 21-åringen från seriekonkurrenten.

– Mariestad och Örnarna var ett mycket bättre alternativ.

Bergqvist körde för Valsarna förra säsongen men fick bara köra sporadiskt. Inför nästa säsong har han inlett ett samarbete med den Daniel Nermark och Lars ”Jesus” Andersson. Bergqvists förhoppning är att han ska kunna lägga mer fokus på körningen och slippa tänka på allt vid sidan av speedwayen.

– Tidigare har jag gjort allt själv; tvättat, skruvat, skött sponsorer. Det är stor skillnad att få hjälp med sådant. Nu vill jag ta så många poäng som möjligt. Mitt mål är att köra i elitserien 2016. Då gäller det för mig att visa att jag ska köra där.

Örnarnas lagledare Niklas Eriksson tror att Bergqvist, som går in på snittet 0,500, kan blomstra.

– Han kan göra ett jättelyft, säger Eriksson.

Örnarna har även gjort klart med polacken Artur Czaja som närmast kommer från ekonomiskt belastade Hammarby, där han körde in ett snitt på 1,267.

– Artur kör i polska högstaligan och har rasat i snitt. Man kan ju tolka det som att han kört ner snittet avsiktligt för att få bättre förhandlingsläge inför nästa säsong. För det är konstigt att en förare som ena dagen slår GP-förare i Polen nästa dag förlorar mot reserver i allsvenskan.

Sedan tidigare är Magnus Karlsson, Jesper Söögard, Daniel Henderson och Christoffer Selvin klara för Örnarna.

Hur det blir med Peter Karlsson återstår att se.

– Peter har nog ingen panik med att skriva på något, men vi har avvarat en plats för honom, säger Eriksson.

Den storsatsande 21-åringen Adrian Bergqvist har skrivit på för Örnarna och är klar för en andra sejour i klubben. Turerna kring värmlänningen har varit många. Nyligen presenterades han av Hagfors-klubben Valsarna – men det var helt fel.

– Jag fick ett kontraktsförslag och vi var muntligt överens om att jag skulle köra varje match. Sen kunde dom helt plötsligt inte att lova det längre, säger Bergqvist.

Då såg Örnarna sin chans och norpade 21-åringen från seriekonkurrenten.

– Mariestad och Örnarna var ett mycket bättre alternativ.

Bergqvist körde för Valsarna förra säsongen men fick bara köra sporadiskt. Inför nästa säsong har han inlett ett samarbete med den Daniel Nermark och Lars ”Jesus” Andersson. Bergqvists förhoppning är att han ska kunna lägga mer fokus på körningen och slippa tänka på allt vid sidan av speedwayen.

– Tidigare har jag gjort allt själv; tvättat, skruvat, skött sponsorer. Det är stor skillnad att få hjälp med sådant. Nu vill jag ta så många poäng som möjligt. Mitt mål är att köra i elitserien 2016. Då gäller det för mig att visa att jag ska köra där.

Örnarnas lagledare Niklas Eriksson tror att Bergqvist, som går in på snittet 0,500, kan blomstra.

– Han kan göra ett jättelyft, säger Eriksson.

Örnarna har även gjort klart med polacken Artur Czaja som närmast kommer från ekonomiskt belastade Hammarby, där han körde in ett snitt på 1,267.

– Artur kör i polska högstaligan och har rasat i snitt. Man kan ju tolka det som att han kört ner snittet avsiktligt för att få bättre förhandlingsläge inför nästa säsong. För det är konstigt att en förare som ena dagen slår GP-förare i Polen nästa dag förlorar mot reserver i allsvenskan.

Sedan tidigare är Magnus Karlsson, Jesper Söögard, Daniel Henderson och Christoffer Selvin klara för Örnarna.

Hur det blir med Peter Karlsson återstår att se.

– Peter har nog ingen panik med att skriva på något, men vi har avvarat en plats för honom, säger Eriksson.

  • Milad Akbarzadeh