07 okt 2014 21:57

23 jan 2015 14:43

Stark vändning av Mariestad Bois J20

ISHOCKEY: J20 elit

Med tre raka segrar i säsongsstarten gick Mariestad Bois J20 för sin fjärde.
Så blev det också, men det var tack vare den starka vändningen sista minuterna.
– Vi uppträdde lite bekvämt och tamt, men jag är så klart nöjd med seger, sade tränare Johan Eklund efter tisdagens 5–4 i Katrinhallen mot Troja/Ljungby.

Säsongen har böjrat lysande för Mariestad Bois J20. I tisdagens match var målet självklart ytterligare tre poäng.

Av starten att döma fanns det inte heller någon anledning att tro något annat. Alexander Liljedahl bokfördes för matchens första mål genom 1–0 i nionde minuten. Därefter blev Troja tilldömt en straff som Robin Wallin i Bois-kassen räddade. Så långt såg det ut att bli en enkel sak för hemmalaget, men i andra perioden visade Troja att de inte hade tänkt ge bort några poäng.

43 sekunder in i mittenperioden var det kvitterat och åtta minuter senare hade Troja ledningen med 2–1. Jesper Stien såg visserligen till att kvittera 14.27 i andra perioden, men 15.00 hade Troja tagit tillbaka ledningen. Charlie Björklund kunde dock se till att utjämna läget genom 3–3 inför sista perioden.

– Vi har en hög kvalitet i laget och visst spelar vi fram till flera bra anfall, men i den här matchen tycker jag inte riktigt att vi kommer upp i den nivå vi kan. Spelet kändes lite virrigt och bekvämt stundtals, säger tränare Johan Eklund.

Inför tredje perioden var direktiven klara.

– Vi pratade om att släppa loss och gå rakare på mål, men i stället hamnade vi i underläge, säger Eklund.

3–4-underläge med dryga fem minuter snyggades snabbt till genom kvittering av Calvin Smith (4–4).

– Trots att det finns mer att ge i spelet så visar hela laget på styrka och moral. Vi fortsätter jobba på och lite turligt fick vi också ett läge att avgöra på slutet. Det är möjligt att det har smugit sig in lite bekväma takter efter den här seriestarten, men det fungerar ju inte så, summerar Eklund efter Alexander Liljedahls 5–4 i 57-31.

Mål, Bois: Alexander Liljedahl 2, Jesper Stien, Charlie Björklund, Calvin Smith.

Säsongen har böjrat lysande för Mariestad Bois J20. I tisdagens match var målet självklart ytterligare tre poäng.

Av starten att döma fanns det inte heller någon anledning att tro något annat. Alexander Liljedahl bokfördes för matchens första mål genom 1–0 i nionde minuten. Därefter blev Troja tilldömt en straff som Robin Wallin i Bois-kassen räddade. Så långt såg det ut att bli en enkel sak för hemmalaget, men i andra perioden visade Troja att de inte hade tänkt ge bort några poäng.

43 sekunder in i mittenperioden var det kvitterat och åtta minuter senare hade Troja ledningen med 2–1. Jesper Stien såg visserligen till att kvittera 14.27 i andra perioden, men 15.00 hade Troja tagit tillbaka ledningen. Charlie Björklund kunde dock se till att utjämna läget genom 3–3 inför sista perioden.

– Vi har en hög kvalitet i laget och visst spelar vi fram till flera bra anfall, men i den här matchen tycker jag inte riktigt att vi kommer upp i den nivå vi kan. Spelet kändes lite virrigt och bekvämt stundtals, säger tränare Johan Eklund.

Inför tredje perioden var direktiven klara.

– Vi pratade om att släppa loss och gå rakare på mål, men i stället hamnade vi i underläge, säger Eklund.

3–4-underläge med dryga fem minuter snyggades snabbt till genom kvittering av Calvin Smith (4–4).

– Trots att det finns mer att ge i spelet så visar hela laget på styrka och moral. Vi fortsätter jobba på och lite turligt fick vi också ett läge att avgöra på slutet. Det är möjligt att det har smugit sig in lite bekväma takter efter den här seriestarten, men det fungerar ju inte så, summerar Eklund efter Alexander Liljedahls 5–4 i 57-31.

Mål, Bois: Alexander Liljedahl 2, Jesper Stien, Charlie Björklund, Calvin Smith.

  • Johanna Drath