29 sep 2014 21:50

23 jan 2015 14:42

Lockerud övertygade i hemmacupen

Sveriges största cup för tolvåringar

Vadsbohallen sjöd av liv, skratt och innebandyklubbor när Vänerenergi Cup arrangerades under lördagen.

Cupen, som innehöll 24 lag från bland annat Värmland och Göteborg, drogs i gång av ledarna i Lockeruds F02-03 lag. De ville ha en cup för att komma i gång inför seriespelet. Föreningen har stöttat projektet från start och ser det som ett försök som i framtiden kan bli flera.

– Vi tänkte först bjuda in fem lag men det blev betydligt fler. Detta är den största cupen hittills i de nya hallarna. Förhoppningsvis är den här cupen bara starten, säger ledarna Conny Olsson, Anders Blom och Peter Jansson.

Ingen vinnare

Turneringens 60 matcher spelades i Novab arena samt Tunaholmshallen. Ingen vinnare korades utan samtliga lag spelade lika många matcher.

– Alla lag är garanterade fem matcher. För att det ska bli så jämna fajter som möjligt får de lagen som vunnit mycket i gruppspelet möta andra lag som gjort samma sak, säger Anders Blom som är en av dem som ansvarar för cupen.

Glad målskytt

Efter det inledande gruppspelet, som resulterade i tre raka vinster, spelade Bloms lag mot Kungälv. Gästerna började bäst och tog tidigt ledningen med 2–0. Lockeruds Julia Karlsson reducerade till 1–2 i början på den andra perioden och inte långt därefter kunde Sara Juhlin, med nummer 21 på ryggen, riva ner glada jubelrop både från läktaren och från sitt lags avbytarbänk när hon satte kvitteringen som betydde 2–2.

– Det var skitskönt. Det var kul att göra mål men vi ville gärna vinna matchen, säger Juhlin som trodde på vinst i den avslutade matchen mot Landvetter.

– Jag tror vi vinner. Vi ska passa, prata och springa mycket.

Uppskattad cup

Att arrangemanget går hem hos spelarna råder det ingen tvekan om. Både ledarna och spelarna i Lockeruds F03 trivdes som fisken i vattnet under lördagen.

– Tjejerna tycker det är kul och de känns som de har mognat mycket i sitt spel efter sommaren. Det ser ut som vi har tränat hela sommaren trots att vi haft uppehåll. Turneringen i stort har fungerat klockrent, säger Conny Olsson.

– Det bästa med cupen är att få spela innebandy. Det är väldigt roligt, säger Sara Juhlin.

Cupen, som innehöll 24 lag från bland annat Värmland och Göteborg, drogs i gång av ledarna i Lockeruds F02-03 lag. De ville ha en cup för att komma i gång inför seriespelet. Föreningen har stöttat projektet från start och ser det som ett försök som i framtiden kan bli flera.

– Vi tänkte först bjuda in fem lag men det blev betydligt fler. Detta är den största cupen hittills i de nya hallarna. Förhoppningsvis är den här cupen bara starten, säger ledarna Conny Olsson, Anders Blom och Peter Jansson.

Ingen vinnare

Turneringens 60 matcher spelades i Novab arena samt Tunaholmshallen. Ingen vinnare korades utan samtliga lag spelade lika många matcher.

– Alla lag är garanterade fem matcher. För att det ska bli så jämna fajter som möjligt får de lagen som vunnit mycket i gruppspelet möta andra lag som gjort samma sak, säger Anders Blom som är en av dem som ansvarar för cupen.

Glad målskytt

Efter det inledande gruppspelet, som resulterade i tre raka vinster, spelade Bloms lag mot Kungälv. Gästerna började bäst och tog tidigt ledningen med 2–0. Lockeruds Julia Karlsson reducerade till 1–2 i början på den andra perioden och inte långt därefter kunde Sara Juhlin, med nummer 21 på ryggen, riva ner glada jubelrop både från läktaren och från sitt lags avbytarbänk när hon satte kvitteringen som betydde 2–2.

– Det var skitskönt. Det var kul att göra mål men vi ville gärna vinna matchen, säger Juhlin som trodde på vinst i den avslutade matchen mot Landvetter.

– Jag tror vi vinner. Vi ska passa, prata och springa mycket.

Uppskattad cup

Att arrangemanget går hem hos spelarna råder det ingen tvekan om. Både ledarna och spelarna i Lockeruds F03 trivdes som fisken i vattnet under lördagen.

– Tjejerna tycker det är kul och de känns som de har mognat mycket i sitt spel efter sommaren. Det ser ut som vi har tränat hela sommaren trots att vi haft uppehåll. Turneringen i stort har fungerat klockrent, säger Conny Olsson.

– Det bästa med cupen är att få spela innebandy. Det är väldigt roligt, säger Sara Juhlin.

  • Joel Tivemo