22 sep 2014 16:32

23 jan 2015 14:42

Agö låg bakom elitseriebiljetten

Mariestadskillen Christian Agö, 23, bidrog till Lejonens finalseger mot Masarna i speedwayallsvenskan.

Tar Lejonen steget till elitserien?

– Ja, det finns ingenting som talar för att klubben tackar nej. Ekonomin är väldigt bra till skillnad från för några år sedan. I och runt Gislaved är företagsklimatet bra och det gynnar klubben.

Du har fått köra samtliga matcher i år. Hur har det gått?

– Det har väl gått som man kan förvänta sig. I grundserien körde jag med mina gamla cyklar och då gick det upp och ner. Inför slutspelet köpte jag lagkamraten Linus Sundströms cykel och det var verkligen som natt och dag. Cykeln går som ett skott.

Vad blev den stora skillnaden?

– Helt plötsligt kunde jag vara med och utmana på ett annat sätt. Det spelade ingen roll om det var Fredrik Lindgren eller Antonio Lindbäck du mötte. Chansen att spöa dem ökade rejält.

Vad är förklaringen till att Lejonen vann allsvenskan?

– Jag och Daniel Pytel har kört på reservplats och där har vi varit i stort sett överlägsna. Det finns en del unga och hungriga killar i laget och alla har velat ta för sig. Redan efter semifinalen mot Griparna visste jag att vi skulle vinna finalen. Masarna hade några förare skadade, vilket var till vår fördel.

Vad händer för dig nästa säsong?

– Jag hoppas få köra i elitserien med Lejonen. Men hur det blir är för tidigt att säga. Jag får avvakta och se.

Tar Lejonen steget till elitserien?

– Ja, det finns ingenting som talar för att klubben tackar nej. Ekonomin är väldigt bra till skillnad från för några år sedan. I och runt Gislaved är företagsklimatet bra och det gynnar klubben.

Du har fått köra samtliga matcher i år. Hur har det gått?

– Det har väl gått som man kan förvänta sig. I grundserien körde jag med mina gamla cyklar och då gick det upp och ner. Inför slutspelet köpte jag lagkamraten Linus Sundströms cykel och det var verkligen som natt och dag. Cykeln går som ett skott.

Vad blev den stora skillnaden?

– Helt plötsligt kunde jag vara med och utmana på ett annat sätt. Det spelade ingen roll om det var Fredrik Lindgren eller Antonio Lindbäck du mötte. Chansen att spöa dem ökade rejält.

Vad är förklaringen till att Lejonen vann allsvenskan?

– Jag och Daniel Pytel har kört på reservplats och där har vi varit i stort sett överlägsna. Det finns en del unga och hungriga killar i laget och alla har velat ta för sig. Redan efter semifinalen mot Griparna visste jag att vi skulle vinna finalen. Masarna hade några förare skadade, vilket var till vår fördel.

Vad händer för dig nästa säsong?

– Jag hoppas få köra i elitserien med Lejonen. Men hur det blir är för tidigt att säga. Jag får avvakta och se.