14 sep 2014 20:17

23 jan 2015 14:42

Idel segrar för Västergötland

ISHOCKEY: Wennlund flitig poängproducent

Fem killar från Mariestad Bois var med i det västgötalag som gick vidare till det andra gruppspelet i TV-pucken. Max Wennlund var en av förgrundsfigurerna med sina sju poäng.

Jakob Nejonbäck, Gustav Tedsjö, Karl Sillänpää, Isac Ohlsson och Max Wennlund har spenderat helgen iklädda Västergötlands gulsvarta ställ. Fem segrar av fem möjliga blev det fina facitet för Boisarna.

– Vi spelade riktigt bra. Alla gav verkligen allt och vi ville vinna mer än de andra lagen, säger Wennlund.

Blekinge, Gotland, Södermanland, Småland Gul och Östergötland slogs i tur och ordning tillbaka när det västgötska framgångståget tuffade på. Västergötland gick som gruppetta i kvalgrupp A vidare till det andra gruppspelet som avgörs i Karlskoga.

– Jag tror chanserna till avancemang är goda också i nästa gruppspel. Om vi spelar samma spel, speed och vilja kommer det gå bra, säger 15-åringen.

Wennlund duktig

Max Wennlund, som fick äran att agera lagkapten, imponerade stort och noterades för sju poäng sammanlagt. Fyra mål och tre assist gav honom en delad sjätteplats i poängligan. Gustav Tedsjö gjorde två poäng under helgens matcher.

– Visst är jag nöjd med det men det är en lagsport och jag vill bara hjälpa laget, säger Wennlund.

Jakob Nejonbäck, Gustav Tedsjö, Karl Sillänpää, Isac Ohlsson och Max Wennlund har spenderat helgen iklädda Västergötlands gulsvarta ställ. Fem segrar av fem möjliga blev det fina facitet för Boisarna.

– Vi spelade riktigt bra. Alla gav verkligen allt och vi ville vinna mer än de andra lagen, säger Wennlund.

Blekinge, Gotland, Södermanland, Småland Gul och Östergötland slogs i tur och ordning tillbaka när det västgötska framgångståget tuffade på. Västergötland gick som gruppetta i kvalgrupp A vidare till det andra gruppspelet som avgörs i Karlskoga.

– Jag tror chanserna till avancemang är goda också i nästa gruppspel. Om vi spelar samma spel, speed och vilja kommer det gå bra, säger 15-åringen.

Wennlund duktig

Max Wennlund, som fick äran att agera lagkapten, imponerade stort och noterades för sju poäng sammanlagt. Fyra mål och tre assist gav honom en delad sjätteplats i poängligan. Gustav Tedsjö gjorde två poäng under helgens matcher.

– Visst är jag nöjd med det men det är en lagsport och jag vill bara hjälpa laget, säger Wennlund.

  • Joel Tivemo