04 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:41

Dags för ponnyernas SM

RIDSPORT: Mariestadsryttare laddade för mästerskap

I helgen avgörs ponny-SM i fälttävlan på Ljuslingsbacken utanför Skövde.
Mariestads RK är representerat av fyra ekipage.
Samtliga rider stil-SM.

Ingen av ponnyekipagen från MRK ställer upp i den enstjärniga SM-klassen, men chanserna på medalj finns i stil-SM. Till skillnad från de traditionella klasserna bedöms ryttarnas stil under terrängmomentet. I år är det Anne Persson, landslagsledare för fälttävlans ungdomsryttare som sätter poängen på ekipagen.

Mariestads ridklubb är representerat med fyra ekipage genom Amanda Dahlström med Minette, Amanda Karlsson med Brummelisa och Bjarke Hammer med Goldy rider i stil-SM-klassen 14 till 18 år och Frida Beiron med Top fuel rider stil-SM upp till 13 år.

Alla fyra ryttarna har under året gjort fina kvalresultat för att kvalificera sig till stil-SM.

Dressyr och terrängprovet rids på lördag och det avslutande och avgörande hopprovet rids på söndag.

Förra året representerades MRK av Natacha Hammer på SM som då red hem ett SM-silver till Mariestad. Samma ponny, Goldy finns med år genom lillebror Bjarke som deltar i stil-SM.

Ingen av ponnyekipagen från MRK ställer upp i den enstjärniga SM-klassen, men chanserna på medalj finns i stil-SM. Till skillnad från de traditionella klasserna bedöms ryttarnas stil under terrängmomentet. I år är det Anne Persson, landslagsledare för fälttävlans ungdomsryttare som sätter poängen på ekipagen.

Mariestads ridklubb är representerat med fyra ekipage genom Amanda Dahlström med Minette, Amanda Karlsson med Brummelisa och Bjarke Hammer med Goldy rider i stil-SM-klassen 14 till 18 år och Frida Beiron med Top fuel rider stil-SM upp till 13 år.

Alla fyra ryttarna har under året gjort fina kvalresultat för att kvalificera sig till stil-SM.

Dressyr och terrängprovet rids på lördag och det avslutande och avgörande hopprovet rids på söndag.

Förra året representerades MRK av Natacha Hammer på SM som då red hem ett SM-silver till Mariestad. Samma ponny, Goldy finns med år genom lillebror Bjarke som deltar i stil-SM.

  • Johanna Drath