31 aug 2014 15:08

23 jan 2015 14:41

Jula nådde inte hela vägen

FOTBOLL: Division fem norra

I botten av division fem är Jula BK inne i en tung period.
Mot Floby ledde laget länge, men tappade allt sista kvarten.
– Det känns surt och onödigt, säger tränaren Henrik Josefsson.

Nedflyttningsstriden i femman är ett getingbo. Floby gav Jula ett irriterande stick när lagen möttes på Ullervads IP. Trots ledning med 3–1 lyckades inte hemmalaget knyta ihop säcken. Två snabba Flobymål i matchens slutskede gör att Jula alltjämnt återfinns på negativ kvalplats.

– Vi ska inte behöva tappade detta. Fram till matchminut 75 skapar de ingenting. Vi ska klara av att hålla våra positioner de sista minuterna också, säger den märkbart besvikne Josefsson som fick se ett symboliskt regn falla över sina spelare efter matchen.

Dubbel nickmålskytt

Ett decimerat Jula, utan kaptenen Joel Denisson och skyttekungen Mikael Johansson, kom till start med en 3-5-2- uppställning. En av de två anfallarna var Jonas Carlsson. Han var ett ständigt hot i luftrummet och gav sitt lag en tvåmålsledning innan benen tröttnade och han byttes ut. Trots att han kunde stoltsera med två nickmål var han allt annat än glad efter matchen.

– Vi slappande av och trodde det var klart. I slutet blev vi passiva och släppte in två turmål. På träningarna är vi bra men sen funkar det inte när vi väl kommer till match.

Starka på fasta

Första halvlek, där det syntes att det var två lag utan självförtroende på plan, slutade 1–1. De få gånger endera lagen hotade offensivt var på hörnor och frisparkar. Oskar Thunborg jublade högt i tron att hans nick på en hörna passerat Flobys mållinje men fick moloket lunka tillbaka hemåt efter att ha sett bollen studsat i ribban och ut.

Jonas Carlsson blonda kalufs lyckades styra in både en frispark och en hörna i början av andra halvlek och då trodde nog merparten av åskådarna att segern var säkrad.

– Det är surt att vi släpper in målen i slutet. Ängslan smyger sig in sista kvarten och vi blir oroliga, säger Josefsson.

Flobys reducering till 2–3 kom men drygt tio minuter kvar på domarens matchur, efter det tappade Jula både spelövertaget, koncentrationen och den trygga placeringen i tabellen som en seger skulle ha inneburit. Med fem matcher kvar har Jula två poäng upp till säker mark.

– Jag tycker vi hör hemma i femman och det syns på vårt spel. Alla matcher som är kvar nu är måstematcher, säger Jonas Carlsson.

Mål, Jula: Jonas Carlsson 2, Simon Svensson.

Nedflyttningsstriden i femman är ett getingbo. Floby gav Jula ett irriterande stick när lagen möttes på Ullervads IP. Trots ledning med 3–1 lyckades inte hemmalaget knyta ihop säcken. Två snabba Flobymål i matchens slutskede gör att Jula alltjämnt återfinns på negativ kvalplats.

– Vi ska inte behöva tappade detta. Fram till matchminut 75 skapar de ingenting. Vi ska klara av att hålla våra positioner de sista minuterna också, säger den märkbart besvikne Josefsson som fick se ett symboliskt regn falla över sina spelare efter matchen.

Dubbel nickmålskytt

Ett decimerat Jula, utan kaptenen Joel Denisson och skyttekungen Mikael Johansson, kom till start med en 3-5-2- uppställning. En av de två anfallarna var Jonas Carlsson. Han var ett ständigt hot i luftrummet och gav sitt lag en tvåmålsledning innan benen tröttnade och han byttes ut. Trots att han kunde stoltsera med två nickmål var han allt annat än glad efter matchen.

– Vi slappande av och trodde det var klart. I slutet blev vi passiva och släppte in två turmål. På träningarna är vi bra men sen funkar det inte när vi väl kommer till match.

Starka på fasta

Första halvlek, där det syntes att det var två lag utan självförtroende på plan, slutade 1–1. De få gånger endera lagen hotade offensivt var på hörnor och frisparkar. Oskar Thunborg jublade högt i tron att hans nick på en hörna passerat Flobys mållinje men fick moloket lunka tillbaka hemåt efter att ha sett bollen studsat i ribban och ut.

Jonas Carlsson blonda kalufs lyckades styra in både en frispark och en hörna i början av andra halvlek och då trodde nog merparten av åskådarna att segern var säkrad.

– Det är surt att vi släpper in målen i slutet. Ängslan smyger sig in sista kvarten och vi blir oroliga, säger Josefsson.

Flobys reducering till 2–3 kom men drygt tio minuter kvar på domarens matchur, efter det tappade Jula både spelövertaget, koncentrationen och den trygga placeringen i tabellen som en seger skulle ha inneburit. Med fem matcher kvar har Jula två poäng upp till säker mark.

– Jag tycker vi hör hemma i femman och det syns på vårt spel. Alla matcher som är kvar nu är måstematcher, säger Jonas Carlsson.

Mål, Jula: Jonas Carlsson 2, Simon Svensson.

  • Joel Tivemo