26 aug 2014 20:06

23 jan 2015 14:41

Respass direkt för Mattias Borg

Mattias Borg gjorde en blek figur i sin VM-premiär.
Holländaren Eric Pang gick inte att stoppa.
– Det var riktigt, riktigt dåligt, säger Borg.

23-årige Mattias Borg från Mariestads AIF gjorde på tisdagskvällen seniordebut på världsmästerskapen.

Det blev ingen rolig historia. Eric Pang från Holland, rankad 37:a i världen, vann med 21–11, 21–8 på 28 minuter.

Den 102-rankade svensken var underlägsen matchen igenom.

– Ingenting stämde över huvud taget. Jag spelade alldeles för kort på honom och eftersom det är en lång kille kunde han enkelt banka ner bollarna. Självklart känner jag stor besvikelse, men det är inte så mycket att gräma sig över. Han var mycket bättre för dagen.

Till den här säsongen har Borg bytt klubb från Malmö till Fyrisfjädern i Uppsala. Efter uttåget ur VM lade Borg en stor del av skulden på sin nya tränare Jonas Herrgård.

”Ingen nöjd med honom”

– Det finns ingen spelare på centret som är nöjd med honom. På träningarna är det alldeles för låg intensitet och då är det svårt att utvecklas. Jonas är kvar i 80-talsstuket och det funkar inte längre.

Borg har kontrakt med Fyrisfjädern resten av säsongen, men öppnar för en flytt nästa år.

VM i Köpenhamn blev ett stort fiasko ur svensk synvinkel. I måndags förlorade Sverigeettan Henri Hurskainen sin premiäromgång. Mixedparet Jonathan Nordh och Emelie Lennartsson var utan chans i sin andraomgång och föll i två raka set.

23-årige Mattias Borg från Mariestads AIF gjorde på tisdagskvällen seniordebut på världsmästerskapen.

Det blev ingen rolig historia. Eric Pang från Holland, rankad 37:a i världen, vann med 21–11, 21–8 på 28 minuter.

Den 102-rankade svensken var underlägsen matchen igenom.

– Ingenting stämde över huvud taget. Jag spelade alldeles för kort på honom och eftersom det är en lång kille kunde han enkelt banka ner bollarna. Självklart känner jag stor besvikelse, men det är inte så mycket att gräma sig över. Han var mycket bättre för dagen.

Till den här säsongen har Borg bytt klubb från Malmö till Fyrisfjädern i Uppsala. Efter uttåget ur VM lade Borg en stor del av skulden på sin nya tränare Jonas Herrgård.

”Ingen nöjd med honom”

– Det finns ingen spelare på centret som är nöjd med honom. På träningarna är det alldeles för låg intensitet och då är det svårt att utvecklas. Jonas är kvar i 80-talsstuket och det funkar inte längre.

Borg har kontrakt med Fyrisfjädern resten av säsongen, men öppnar för en flytt nästa år.

VM i Köpenhamn blev ett stort fiasko ur svensk synvinkel. I måndags förlorade Sverigeettan Henri Hurskainen sin premiäromgång. Mixedparet Jonathan Nordh och Emelie Lennartsson var utan chans i sin andraomgång och föll i två raka set.