23 aug 2014 16:30

23 jan 2015 14:41

Åsa Blom i mål på personligt rekord

Både kroppen och huvudet sa nej.
Ändå lyckades Åsa Blom ta sig i mål på nytt personligt rekord.

Trots att Åsa Blom är 37 år är hon nybörjare i maraton. I fjolårets upplaga av Mariestads Maraton gjorde hon sin första tävling och fick uppenbarligen mersmak.

På lördagen stod hon på startlinjen för tredje gången och resultatet skulle visa sig bli succéartad. Det tidigare personliga rekordet på 3.37.43 flög all världens väg. Den här gången stannade klockan på 3.29.37.

– Jag är jättenöjd med loppet. Det var ett strålande löparväder och jag misstänkte att tiden skulle bli bra, säger hon.

Maifaren höll ett jämnt och bra tempo under de dryga 4,2 milen och sprang halva loppet tillsammans med en medtävlare. Sedan gick hon ifrån och fick göra sitt eget lopp.

”Borde lägga sig”

Det sista varvet var dock en plåga. Och det var inte bara benen som började säga ifrån.

– Huvudet säger att man borde gå och lägga sig. Men det är bara att försöka få bort de negativa tankarna. Jag valde att gå några stötar på sista varvet och det hade jag tid med för att ändå kunna slå mitt tidigare rekord.

Vann damklassen gjorde Marie Dellby från Bålsta på tiden 3.15.17.

– Jag hade inte förväntat mig att vinna totalt. Jag hade koll på klockan och det var kul att sätta nytt pers med en dryg minut. Extra kul att vara svensk mästarinna i K50. Jag vann även K45 för två år sedan, säger Dellby.

Trots att Åsa Blom är 37 år är hon nybörjare i maraton. I fjolårets upplaga av Mariestads Maraton gjorde hon sin första tävling och fick uppenbarligen mersmak.

På lördagen stod hon på startlinjen för tredje gången och resultatet skulle visa sig bli succéartad. Det tidigare personliga rekordet på 3.37.43 flög all världens väg. Den här gången stannade klockan på 3.29.37.

– Jag är jättenöjd med loppet. Det var ett strålande löparväder och jag misstänkte att tiden skulle bli bra, säger hon.

Maifaren höll ett jämnt och bra tempo under de dryga 4,2 milen och sprang halva loppet tillsammans med en medtävlare. Sedan gick hon ifrån och fick göra sitt eget lopp.

”Borde lägga sig”

Det sista varvet var dock en plåga. Och det var inte bara benen som började säga ifrån.

– Huvudet säger att man borde gå och lägga sig. Men det är bara att försöka få bort de negativa tankarna. Jag valde att gå några stötar på sista varvet och det hade jag tid med för att ändå kunna slå mitt tidigare rekord.

Vann damklassen gjorde Marie Dellby från Bålsta på tiden 3.15.17.

– Jag hade inte förväntat mig att vinna totalt. Jag hade koll på klockan och det var kul att sätta nytt pers med en dryg minut. Extra kul att vara svensk mästarinna i K50. Jag vann även K45 för två år sedan, säger Dellby.