01 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Örnarnas yngling i JSM-kval

Örnarnas Oskar Karlsson hoppas han blir en av åtta som tar en plats till finalen i junior-SM.
Att kvalet körs på Canvac arena försämrar inte chanserna.
– Naturligtvis vill jag gå vidare, säger 19-åringen.

Åtta förare är redan direktnominerade till finalen i Nyköping den 6 september. Däribland finner vi Örnarnas stjärnskott Jacob Thorssell. På lördag ska de återstående åtta platserna tillsättas – i Mariestad.

JSM-kvalet körs på Canvac arena och i startfältet finns Örnarnas unge förare Oskar Karlsson. Han hoppas kunna förbättra fjolårsplaceringen (12) och ta sig vidare till finalen.

– Förra året var jag inte helt nöjd med placeringen. Körningen fungerade bra, men så fick jag motorproblem och blev nollad i ett heat. Jag siktar på en bättre placering den här gången, säger Karlsson.

19-åringen har noterats för fyra allsvenska matcher för Örnarna den här säsongen och har kört in 16 poäng. Det ger honom ett snitt på 0,625. Även om han är skriven i Örnarna så har det bara blivit två framträdanden i Mariestad.

– Det ska bli jättekul att köra i Mariestad. Men egentligen har jag bara kört en träningsmatch och en allsvensk match. Så jag vet inte hur mycket fördel jag har. I och för sig så har jag fått prova inställningarna där, så det är bra, säger han.

Utöver Örnarna har Karlsson gjort tolv framträdanden i elit B med sitt Västervik.

– Körningen går att utveckla ännu mer. Jag är inte missnöjd med vad jag presterat i allsvenskan. Jag har tagit poängen som jag själv tycker jag ska kunna ta.

Dackarna kommer till start med tre förare.

Åtta förare är redan direktnominerade till finalen i Nyköping den 6 september. Däribland finner vi Örnarnas stjärnskott Jacob Thorssell. På lördag ska de återstående åtta platserna tillsättas – i Mariestad.

JSM-kvalet körs på Canvac arena och i startfältet finns Örnarnas unge förare Oskar Karlsson. Han hoppas kunna förbättra fjolårsplaceringen (12) och ta sig vidare till finalen.

– Förra året var jag inte helt nöjd med placeringen. Körningen fungerade bra, men så fick jag motorproblem och blev nollad i ett heat. Jag siktar på en bättre placering den här gången, säger Karlsson.

19-åringen har noterats för fyra allsvenska matcher för Örnarna den här säsongen och har kört in 16 poäng. Det ger honom ett snitt på 0,625. Även om han är skriven i Örnarna så har det bara blivit två framträdanden i Mariestad.

– Det ska bli jättekul att köra i Mariestad. Men egentligen har jag bara kört en träningsmatch och en allsvensk match. Så jag vet inte hur mycket fördel jag har. I och för sig så har jag fått prova inställningarna där, så det är bra, säger han.

Utöver Örnarna har Karlsson gjort tolv framträdanden i elit B med sitt Västervik.

– Körningen går att utveckla ännu mer. Jag är inte missnöjd med vad jag presterat i allsvenskan. Jag har tagit poängen som jag själv tycker jag ska kunna ta.

Dackarna kommer till start med tre förare.

  • Milad Akbarzadeh

Förarna som får kvala

Johan Jensen, Elit Vetlanda, Martin Liljekvist, Griparna, Adrian Bergkvist, Valsarna, Robin Norman, Masarna, Oskar Karlsson, Örnarna, Simon Eriksson, Rospiggarna, Joel Kling, Dackarna, Jonas Endahl, do, Freddy Broms, do, Johannes Stark, Smederna, Maxim Bogdanowicz, Gnistorna, Viktor Flood, Indianerna, plus två förare som får kvala in till kvalet.